aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ζημιά έγινε το καλοκαίρι

Ομόνοια: Η ζημιά έγινε το καλοκαίρι

Πώς μπορεί η περσινή πρωταθλήτρια με ένα σωρό σπουδαίες επιδόσεις να σέρνεται σε διάστημα μερικών μηνών; Σίγουρα ήθελε πολλή προσπάθεια για να βρεθεί από την κορυφή στον πάτο. Ναι, σήμερα είναι στη 10η θέση της βαθμολογίας μετά και την ήττα από την Ανόρθωση (0-1). Η ευθύνη βαραίνει όλους όσοι έχουν ρόλο στο ποδοσφαιρικό τμήμα, από τον αθλητικό διευθυντή που η διοίκηση προσέλαβε για να είναι επικεφαλής και να διευθύνει έως και τον τελευταίο ποδοσφαιριστή.

Από πολύ νωρίς, τα φιλικά και κυρίως τα πρώτα επίσημα παιχνίδια, φάνηκε πως η φετινή Ομόνοια δεν ήταν στο επίπεδο της περσινής. Ωστόσο δινόταν πίστωση, με την προσδοκία ότι θα βρεθεί ξανά στο επίπεδο που τη συνήθισαν οι οπαδοί της την τελευταία διετία. Και απόλυτα φυσιολογικό, από τη στιγμή που στο «Ηλίας Πούλλος» βρίσκονται τα ίδια άτομα, Λάρκου, Ταραπουλούζης, Μπεργκ και οι πλείστοι ποδοσφαιριστές. Τελικά σήμερα, με το πέρας επτά αγώνων πρωταθλήματος και εννιά ευρωπαϊκών, που είναι μεγάλο δείγμα, επιβεβαιώνονται οι ανησυχίες όσων διαπίστωσαν νωρίς τις αδυναμίες της ομάδας.

Η ζημιά έγινε από το καλοκαίρι, αφήνοντας τόσο εύκολα τον πετυχημένο γυμναστή να αποχωρήσει. Για μια μικρή αύξηση που απαίτησε και την οποία είχαν πάρει τα υπόλοιπα μέλη του τεχνικού τιμ αλλά και οι επικεφαλής του ποδοσφαιρικού τμήματος. Φαίνεται η ομάδα να μην έχει τις απαραίτητες δυνάμεις και ποδοσφαιριστές, που πέρσι ήταν σε υψηλό επίπεδο, φέτος να μην μπορούν… Επίσης, ποδοσφαιριστές που αποχώρησαν, όπως οι Λούφτνερ και Τιάγκο, να μην αναπληρώθηκαν επαρκώς. Παράλληλα, ο κακός προγραμματισμός επιβεβαιώνεται και από την απουσία ικανού επιθετικού αλλά και δημιουργικού ποδοσφαιριστή στη μεσαία γραμμή.

Μέσα σ’ όλα αυτά, ο Μπεργκ επιμένει σε ποδοσφαιριστές που δεν αποδίδουν τα αναμενόμενα και αφήνουν άλλους στον πάγκο. Τρανό παράδειγμα ο Παπουλής, που προχθές πέρασε ως αλλαγή και έδωσε ζωντάνια επιθετικά. Επίσης, ο Λοΐζου ξεκάθαρα αποδίδει ως δεξιός εξτρέμ, όμως επιμένει να τον τοποθετεί αριστερά ή ως δεύτερο επιθετικό. Ο Μπεργκ προχθές παραδέχθηκε ότι «δεν είμαστε τόσο καλοί όσο την περσινή χρονιά». Είναι μαζεμένα τα ζητήματα που έχει φέτος η Ομόνοια και, αν δεν βρει λύσεις άμεσα, δύσκολα θα μπορέσει να διεκδικήσει κάτι καλό στη συνέχεια. Όσο για το πρωτάθλημα, με αυτή την εικόνα δεν μπορεί να ελπίζει αφού έχει ήδη μείνει πολύ πίσω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ