aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΦΙΕΡΩΜΑΤΑΟμόνοια: Η τρίτη απόπειρα, τι κάνει με Ελλαδίτες στον πάγκο

Ομόνοια: Η τρίτη απόπειρα, τι κάνει με Ελλαδίτες στον πάγκο

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Γιάννης Αναστασίου είναι και επίσημα ο νέος προπονητής της Ομόνοιας. Ο Ελλαδίτης τεχνικός ήρθε στην Κύπρο την Τρίτη είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της εταιρείας Σταύρου Παπασταύρου και τον τεχνικό διευθυντή Άνχελ Γκόμεθ πείθοντάς τους για το πλάνο του.

Ακολούθως ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις του «Ηλίας Πούλλος» και το βράδυ της Τετάρτης παρακολούθησε δια ζώσης το ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ. Το πρωί της Πέμπτης οι πράσινοι εξέδωσαν φιρμάνι πρόσληψης του ώς το 2020, με τον επίσης Ελλαδίτη, Ανδρέα Σκέντζο να αναλαμβάνει χρέη βοηθού.

Για τρίτη φορά στην ιστορία του το τριφύλλι δίνει τα ηνία της τεχνικής ηγεσίας σε Ελλαδίτη προπονητή. Για δεκαετίες ολόκληρες οι πράσινοι είχαν εμπιστευτεί Βούλγαρους προπονητές με την «αγορά» της Ελλάδας να μην είναι στις προτιμήσεις των διοικούντων.

Η πρώτη φορά που προσλήφθηκε Ελλαδίτης προπονητής ήταν το 2006 με τον Γιάννη Μαντζουράκη να βάζει πράσινες φόρμες. Έμεινε στο «Ηλίας Πούλλος» για σύντομο χρονικό διάστημα χωρίς να επιδείξει ουσιαστικό έργο.

Τριάμισι χρόνια αργότερα τον Μάρτιο του 2009, με τον Μιλτιάδη Νεοφύτου στο πηδάλιο της διοίκησης, η Ομόνοια σύναψε συνεργασία με τον Τάκη Λεμονή. Ο Ελλαδίτης που συνέδεσε το όνομα του με τον Ολυμπιακό Πειραιώς ανέλαβε το τριφύλλι (αντικαθιστώντας τον Νεντίμ Τούτιτς) σε μία περίοδο που το χρήμα έρεε (φαινομενικά τουλάχιστον) άφθονο με σπουδαίους ποδοσφαιριστές (Κωνσταντίνου, Μακρίδης, Οκκάς, Ηλίας Χαραλάμπους, Καφού, Ντούρου κ.α.) να προστίθενται στο ρόστερ.

Τη δεύτερη σεζόν του ως προπονητής της Ομόνοιας ο Τάκης Λεμονής πανηγύρισε την κατάκτηση του πρωταθλήματος, το οποίο είναι και το τελευταίο του λαοφιλούς συλλόγου. Ο Ελλαδίτης κατέκτησε αμέσως μετά το Σούπερ Καπ και αποχώρησε τον Οκτώβριο του 2010 για να τον διαδεχθεί ο Ντούσαν Μπάγεβιτς.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: O Παπασταύρου έδωσε τα χέρια με Αναστασίου (pics)

Μπορεί να οδήγησε την Ομόνοια στο πρωτάθλημα, όμως ήταν μια περίοδος που κόστισε εκατομμύρια ευρώ στο σωματείο με λάθη στον προγραμματισμό, πολλές κακές μετεγγραφικές επιλογές και αλόγιστα έξοδα από πλευράς διοίκησης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ