aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η τριάδα του 87% στον Πειραιά και ο «πάτος» του Λέτσιακς

Ομόνοια: Η τριάδα του 87% στον Πειραιά και ο «πάτος» του Λέτσιακς

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Οι αριθμοί δεν λένε πάντα την αλήθεια στο ποδόσφαιρο, όμως αποτελούν ένα πολύ χρήσιμο οδηγό για να «διαβάσει» κανείς μία αναμέτρηση. Ρίχνοντας μια ματιά στα στατιστικά της ΟΥΕΦΑ επιβεβαιώνει την ανωτερότητα του Ολυμπιακού στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης» στη νίκη με 2-0 επί της Ομόνοιας για τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Θα σκεφτεί κανείς ότι αυτό δεν χρειαζόταν η στατιστική υπηρεσία για να το συμπεράνει κανείς. Άλλωστε, το παραδέχθηκε και ο ίδιος ο Χένινγκ Μπεργκ.

Η στατιστική υπηρεσία δίνει απαντήσεις σε ερωτήματα που δεν μπορεί να απαντήσει κανείς δια γυμνού οφθαλμου. Για παράδειγμα, ποιος ήταν ο ποδοσφαιριστής με την περισσότερη ευστοχία στις πάσες στο ματς; Ποιοι παίκτες της Ομόνοιας πρώτευσαν στο συγκεκριμένο τομέα; Ποια ομάδα έτρεξε περισσότερο;

Πάμε να ρίξουμε μια ματιά στην ομαδική και ατομική στατιστική των δύο ομάδων καταγράφοντας τα πιο αξιοσημείωτα από την αναμέτρηση που έγινε στο Φάληρο.

– 17 τελικές προσπάθειες είχε ο Ολυμπιακός, εκ των οποίων οι 7 στον στόχο. Πέντε τελικές κατέγραψε η Ομόνοια, οι δύο στον στόχο.

– 61% – 39% η κατοχή της μπάλας υπέρ των ερυθρόλευκων.

– 104.9 χιλιόμετρα έτρεξε ο Ολυμπιακός Πειραιώς, 106.9 χιλιόμετρα η Ομόνοια.

– Πέντε αποκρούσεις είχε ο Φαμπιάνο, δύο ο Σα.

– 651 πάσες είχε ο Ολυμπιακός εκ των οποίων 558 επιτυχημένες (ποσοστό 86%). 253 επιτυχημένες πάσες είχε η Ομόνοια σε σύνολο 329 προσπαθειών (ποσοστό 77%).

–  Κανένας ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Πειραιώς, πλην του Ραντζέλοβιτς, δεν είχε ποσοστό ευστοχίας στις πάσες κάτω του 75%. Πρώτευσε ο Μπα με ποσοστό επιτυχίας 97% και 72 σωστές πάσες στις 74 προσπάθειες.

– Από πλευράς Ομόνοια πρώτευσαν με ποσοστό 87% τρεις ποδοσφαιριστές. Οι Λανγκ, Τζόρντι Γκόμεθ και Τιάγκο.

– Τη χειρότερη επίδοση από πλευράς Ομόνοια κατέγραψαν οι Φαμπιάνο (39%, με 7 στις 18 επιτυχημένες πάσες) και Γιαν Λέτσιακς. Ο Τσέχος μπακ δέχθηκε μεγάλη πίεση από τους Μασούρα και Ραντζέλοβιτς και τελείωσε το ματς με 15 σωστές πάσες σε 28 προσπάθειες. Με ποσοστό 54% έπιασε πάτο από τους ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας.

– Τη χειρότερη επίδοση από πλευράς Ολυμπιακού κατέγραψε ο Μασούρας με ποσοστό 75% (24 επιτυχημένες προσπάθειες σε 32 απόπειρες).

– Το δίδυμο Βίτορ Γκόμες – Τζόρντι Γκόμες ήταν αυτό που αντάλλαξε τις περισσότερες πάσες (14) μεταξύ του από την Ομόνοια.

– Το δίδυμο Μπα – Μπουχαλάκης αντάλλαξε την μπάλα περισσότερες φορές (19) από τον Ολυμπιακό.

– Ο Βίτορ Γκόμες υποδέχθηκε 45 φορές πάσα συμπαικτών του και ήταν ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που δέχθηκε τις περισσότερες στο ματς.

– Ο Ραφίνια δέχθηκε 79 πάσες από συμπαίκτες του και ήταν ο αποδέκτης της μπάλας περισσότερες φορές από κάθε άλλο παίκτη της ομάδας του Πέδρο Μαρτίνς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ