aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η... τιμή ευκαιρίας του Κολοβού και το ρίσκο να μην δώσει τις €100.000

Ομόνοια: Η… τιμή ευκαιρίας του Κολοβού και το ρίσκο να μην δώσει τις €100.000

TOY ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Το ποδόσφαιρο, όπως και η ζωή γενικότερα είναι στιγμές. Μερικές αποφάσεις, κάποια ενέργεια, μία κίνηση μπορεί να αλλάξει τα πάντα. Το βράδυ της Τρίτης (26/3) αποτελεί «σταθμό» στην ποδοσφαιρική καριέρα του Δημήτρη Κολοβού και μία από αυτές τις στιγμές που καθορίζουν το μέλλον…

Ο Ελλαδίτης διεθνής κλήθηκε στην Εθνική Ελλάδος από το… πουθενά με αρκετούς να κράζουν τον Άγγελο Αναστασιάδη για την απόφασή του να τον επιλέξει στην αποστολή. Μπήκε ως αλλαγή στο παιχνίδι με τη Βοσνία και κατάφερε να με κεφαλιά να ισοφαρίσει για την Εθνική Ελλάδος. Και ξαφνικά, από το κράξιμο και την απαξίωση ο Κολοβός έγινε ο πιο περιζήτητος Έλληνας ποδοσφαιριστής. Αφιερώματα σε όλα τα ελλαδικά Μέσα Ενημέρωσης, δηλώσεις στους πλείστους ραδιοφωνικούς σταθμούς και τόνοι από μελάνι για χάρη του.

Στην Ελλάδα (και την Κύπρο) της υπερβολής αυτή είναι η ποδοσφαιρική, και όχι μόνο ζωή. Στην… επόμενη στραβή ή δύσκολη στιγμή πάλι ο Κολοβός (και ο κάθε Κολοβός) θα βρεθεί στο «περιθώριο». Δικαιωμένος για το γκολ του 26χρονου μεσοεπιθετικού δικαιούται να αισθάνεται ο Γιάννης Αναστασίου. Ο συμπατριώτης του τεχνικός της Ομόνοιας τον πίστεψε, τον έβγαλε από την αφάνεια δίνοντας του την επιλογή να παίξει μπάλα στο τριφύλλι και ο ίδιος άρπαξε την ευκαιρία από τα μαλλιά. Οι καλές εμφανίσεις του με την Ομόνοια έφεραν την κλήση στην Εθνική και σε ένα βράδυ ο Κολοβός γύρισε το ημερολόγιο πέντε χρόνια πίσω, όταν έκανε «παπάδες» με τη φανέλα του Πανιωνίου και ανάγκασε τον Ολυμπιακό να τον πάρει στο «Ρέντη» και να αναδειχθεί ως ένας από τους πιο ταλαντούχους Ελλαδίτες ποδοσφαιριστές.

Διαβάστε επίσης: Κάντηλος για Κολοβό: «Να μην πάθουμε όπως με τον Χριστοφή»

Το βράδυ της Τρίτης, η αξία του Κολοβού στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο ανέβηκε. Η Ομόνοια έχει την ευκαιρία μέχρι τις 31/5 να τον αγοράσει έναντι €100.000! Δεν είμαι σίγουρος αν ο συγκεκριμένος όρος δεν υπογραφόταν το περασμένο καλοκαίρι ότι η Μαλίν θα αξίωνε τόσα χρήματα για να πωλήσει τον Κολοβό μετά το γκολ στη Ζένιτσα.

Ναι, η πορεία της καριέρας του Κολοβού ήταν πτωτική εξαιτίας αρκετών τραυματισμών και αυτό αποτελεί, άλλωστε, τον κυριότερο λόγο για το δίλημμα αγοράς ή όχι του Ελλαδίτη μεσοεπιθετικού. Όμως, κακά τα ψέματα η Ομόνοια δεν διαθέτει άλλο ποδοσφαιριστή με τα τεχνικά χαρίσματα του Κολοβού. Ούτε άλλο ποδοσφαιριστή που να έχει την μεταπωλητική του αξία. Δίνοντας τις €100.000 και «δένοντας» τον Κολοβό στο «Ηλίας Πούλλος» έχει πολύ λιγότερα να χάσει, παρά απ’ αυτά που έχει να κερδίσει…

Διαβάστε επίσης: «”Κλειδώνει” τον Κολοβό η Ομόνοια μέσω… Ζένιτσας»

Ολυμπιακός και Μαλίν πλήρωσαν από €700.000 (οι ερυθρόλευκοι και κάτι παραπάνω) για να εντάξουν στο δυναμικό τους αυτό το σπουδαίο ταλέντο, το οποίο η Ομόνοια έχει την τύχη να αγοράσει σε… τιμή ευκαιρίας.

Το βράδυ της Τρίτης στη Βοσνία ίσως ήταν… γραφτό να σκοράρει για να «φωτίσει» την επιτροπή προγραμματισμού της Ομόνοιας για ένα δίλημμα που πλέον μοιάζει με απλή μαθηματική εξίσωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ