aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η τελευταία ενδεκάδα στην ΚΕΠΟ

Ομόνοια: Η τελευταία ενδεκάδα στην ΚΕΠΟ

Συνέχεια στην ενότητα «Φωτογραφικό άλμπουμ» από την Ομόνοια, με το γραφείο Τύπου των πρασίνων να κρατά σε.. εγρήγορση τους φίλους της ομάδας με εικόνες και βίντεο από το παρελθόν και το παρόν του «τριφυλλιού» τις ημέρες της καραντίνας λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Σειρά πήρε η ομάδα που αγωνίστηκε για τελευταία φορά στις διοργανώσεις της ΚΕΠΟ σε νίκη 2-0 επί της Νέας Σαλαμίνας τη σεζόν 1952-53, προτού οι πράσινοι ενταχθούν στο πρωτάθλημα της ΚΟΠ.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Ομόνοιας

«Αυτή ήταν η τελευταία ενδεκάδα της Ομόνοιας στις διοργανώσεις της ΚΕΠΟ, στον τελικό κυπέλλου απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα τη σεζόν 1952-53, τον οποίο είχαμε κερδίσει με 2-0 με γκολ του Κώτσιου (38΄) και Γιάννου (65’).

Όρθιοι από αριστερά: Κώτσιος, Χ. Σαββίδης, Τσιαλής, Σωτηράκης, Γιωρκάτζιης, Γιάννος και ο Άγγλος προπονητής, Τζον Τζόνσον. Καθήμενοι: Κ. Νικολάου, Χατζηκώστας, Ψύλλος, Λιονταρής και Νικολαΐδης.

Η Ομόνοια στα πέντε χρόνια ζωής της ΚΕΠΟ κατέκτησε τέσσερα πρωταθλήματα (1949, 1950, 1951, 1952), πέντε κύπελλα (1949, 1950, 1951, 1952, 1953), ενώ είχε αγκαλιαστεί θερμά και μαζικά από όλα τα στρώματα του λαού σε όλη την Κύπρο».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ