aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η συνύπαρξη με τον Μπεργκ και η αναγνώριση... €900.000 για Λανγκ

Ομόνοια: Η συνύπαρξη με τον Μπεργκ και η αναγνώριση… €900.000 για Λανγκ

ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥ

Το καλοκαιρινό μετεγγραφικό παζλ της Ομόνοιας άρχισε να παίρνει μορφή και ένα – ένα τα κομμάτια τοποθετούνται στη θέση τους. Μετά την απόκτηση με τη μορφή δανεισμού του Κροάτη αμυντικού Μίχαελ Λούφτνερ από την Κοπεγχάγη και την προσθήκη του Τιάγκο Φερέιρα, οι πράσινοι είναι μια ανάσα από την ολοκλήρωση άλλης μιας κίνησης ενίσχυσης. Πιο συγκεκριμένα, η ομάδα του «τριφυλλιού» ήλθε σε συμφωνία με τον διεθνή Ούγγρο στόπερ Άνταν Λανγκ, ο οποίος έλυσε πριν από δύο εβδομάδες το συμβόλαιό του με τη ρουμάνικη Κλουζ, με την οποία αγωνίστηκε στην περσινή σεζόν σε 18 αναμετρήσεις. Οι επαφές ανάμεσα στην Ομόνοια και την πλευρά του παίκτη είναι σε προχωρημένο στάδιο και η μετεγγραφή δύσκολα θα χαλάσει.

Διαβάστε επίσης: Ομονοιάτης μέσω Αιγύπτου!

Πρόκειται για 26χρονο ποδοσφαιριστή (ύψος 1.88) που αγωνίζεται ως κεντρικός αμυντικός, ενώ, εάν χρειαστεί, μπορεί να δώσει λύσεις και ως δεξιός οπισθοφύλακας. Τον γνωρίζει από πρώτο χέρι, και πολύ πιθανόν να αποτελεί και προσωπική του επιλογή, ο προπονητής της Ομόνοιας Χένινγκ Μπεργκ. Οι δυο τους συνυπήρξαν στη Βιντεοτόν τη σεζόν 2016-17, με τον Νορβηγό κόουτς να τον χρησιμοποιεί σε 23 παιχνίδια, στα περισσότερα εκ των οποίων άφησε καλές εντυπώσεις, οδηγώντας τη γαλλική Ντιζόν στο να τον αγοράσει έναντι του ποσού των €900.000. Στις «κουκουβάγιες» αγωνίστηκε για ενάμιση χρόνο καταγράφοντας 22 συμμετοχές, για να αποχωρήσει τον Ιανουάριο του 2018 ως δανεικός σε μια άλλη γαλλική ομάδα, τη Νανσί, με τη φανέλα της οποίας αγωνίστηκε σε 14 παιχνίδια.

Πριν τη Βιντεοτόν αγωνιζόταν για μια τριετία (2012-15) στην Γκιορ Ουγγαρίας μετρώντας 57 συμμετοχές και 1 γκολ, ενώ άρχισε την καριέρα του από τη Βέζπρεμ, ομάδα της γενέτειράς του, τη σεζόν 2008 και παρέμεινε εκεί μέχρι το 2012, μετρώντας 44 συμμετοχές και 3 γκολ. Ο Άνταν Λανγκ είναι και διεθνής με την Εθνική Ουγγαρίας από το 2014 μέχρι σήμερα, καταγράφοντας 25 συμμετοχές και 1 γκολ. Μάλιστα, ήταν και στην αποστολή της ομάδας της χώρας του στο Euro 2016, όπου αγωνίστηκε βασικός και αντικατάστατος στα τρία παιχνίδια του 6ου ομίλου κόντρα σε Πορτογαλία, Ισλανδία και Αυστρία, ενώ έπαιξε ολόκληρο 90λεπτο κόντρα στο Βέλγιο στους 8 της διοργάνωσης, όπου σταμάτησε και η ονειρική πορεία των Μαγυάρων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ