aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η συνέπεια των φορ και οι υπόλοιποι…

Ομόνοια: Η συνέπεια των φορ και οι υπόλοιποι…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τα 13 γκολ ενεργητικό για την Ομόνοια κρίνεται ικανοποιητικός αριθμός, σε έξι αγώνες πρωταθλήματος. Μπορούσε να ήταν και περισσότερα. Το γεγονός ότι, τα εννιά προήλθαν από τους δυο βασικούς επιθετικούς της, Ντέρμπισαϊρ (5) και Σέρινταν (4), από μια άποψη είναι θετικό αφού οι βασικοί επιθετικοί δείχνουν συνέπεια στο σκοράρισμα.

Από την άλλη όμως, είναι κάτι που σε κάποιο βαθμό προκαλεί ανησυχία, αφού δεν υπάρχει πλουραλισμός και περιμένει από τους δύο πιο πάνω ποδοσφαιριστές να βγάλουν τα κάστανα από τη φωτιά. Και το ερώτημα που τίθεται είναι, μετά απ’ αυτούς ποιος; Κι αν για κάποια παιχνίδια παρουσιάσουν σημάδια αφλογιστίας, ποιος θα επωμιστεί το βάρος του σκοραρίσματος;

Γι’ αυτό και ο Τζον Κάρβερ αναμένει και από τους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές να δουν δίχτυα. Μόλις άλλοι τρεις ποδοσφαιριστές σκόραραν έως τώρα. Από τους μεσοεπιθετικούς, μόνο ο Αγκάγιεφ χρίστηκε σκόρερ, δυο φορές στην πρεμιέρα με τον Ερμή και μετά σίγησε. Επίσης, από ένα γκολ πέτυχαν οι Μαργκάσα και Κατελάρης, που είναι ανασταλτικοί μέσοι. Ο Άγγλος τεχνικός, προσδοκεί πως θα πάρει μπρος ο Κλέιτον.

Κυρίως να ανεβάσει την απόδοσή του και να συνδυάσει καλές εμφανίσεις και με γκολ. Άλλωστε, ο Βραζιλιάνος στο παρελθόν είχε καλές επιδόσεις στο σκοράρισμα, ιδιαίτερα με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Γιατί όχι και τώρα. Επίσης, ο Χριστοφή είναι ποδοσφαιριστής που έχει το γκολ και με την επάνοδό του, ο Κάρβερ αναμένει να βρει τον δρόμο προς τα δίκτυα, ενώ και ο Ρουσιάς, συνήθως προερχόμενος από τον πάγκο, έχει τη λύση στο σκοράρισμα.

Το γκολ είναι υπόθεση όλων. Ναι μεν το επωμίζονται στο μεγαλύτερο βαθμό οι επιθετικοί, άλλωστε γι’ αυτό πληρώνονται για να σκοράρουν, όμως είναι αναγκαία και η υποστήριξη από τους υπόλοιπους. Η Ομόνοια έχει στο ρόστερ της ποδοσφαιριστές που μπορούν να αξιοποιήσουν τις ευκαιρίες που τους δίνονται για γκολ, αυξάνοντας κατά πολύ τις πιθανότητες επιτυχίας της ομάδας τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ