aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η συνέχεια του «αιώνιου», το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών και η μετάλλαξη Όμικρον

Ομόνοια: Η συνέχεια του «αιώνιου», το Αφρικανικό Κύπελλο Εθνών και η μετάλλαξη Όμικρον

Ανάμεσα σε πολλά που βάζουν σε σκέψεις τους ιθύνοντες της Ομόνοιας μετά τη διακοπή του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ, είναι το ενδεχόμενο να οριστεί σε περίοδο Αφρικανικού Κυπέλλου των Εθνών. Δύο από τους ποδοσφαιριστές που ήταν στο αρχικό σχήμα, οι Σέχου και Ουζόχο, θα έχουν υποχρεώσεις με την Εθνική Νιγηρίας. Όπως συνηθίζεται, θα κληθούν κάποιο χρονικό διάστημα πριν από την έναρξη των παιχνιδιών (9 Ιανουαρίου – 6 Φεβρουαρίου).

Στο ενδεχόμενο λοιπόν που διεξαχθεί η συνέχεια του ντέρμπι «αιωνίων» εντός του Ιανουαρίου, θα υποχρεωθεί ο Χένινγκ Μπεργκ να προβεί σε δύο αναγκαστικές αλλαγές, στην απουσία των δύο Νιγηριανών. Κάτι που σίγουρα δεν θα το ήθελε ο Νορβηγός προπονητής.

Από εκεί και πέρα, όμως, πολλά εξαρτώνται και από την εξάπλωση του κορωνοϊού. Στην Αφρική καλπάζει η μετάλλαξη Όμικρον και ως εκ τούτου, κανείς δεν ξέρει πώς θα είναι η κατάσταση στην αρχή του νέου χρόνου. Άλλωστε δεν είναι λίγες οι διεθνείς διοργανώσεις που αναβλήθηκαν από την έναρξη της Πανδημίας.

Ανάμεσά τους και το εξ αναβολής Αφρικανικό Κύπελλο των Εθνών 2021, που μετατέθηκε για τον ερχόμενο Ιανουάριο, αντί για τον προηγούμενο που ήταν ορισμένο. Αν η κατάσταση δεν τεθεί υπό έλεγχο λοιπόν το επόμενο δίμηνο, δεν πρέπει να θεωρείται σενάριο φαντασίας η περίπτωση νέας αναβολής της διοργάνωσης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ