aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η συμβολή της… παλιοσειράς

Ομόνοια: Η συμβολή της… παλιοσειράς

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Τονίστηκε πολλές φορές η επιτυχία της Ομάδας Προγραμματισμού στην Ομόνοια, για τις επιλογές ξένων ποδοσφαιριστών που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι αλλά και τον Ιανουάριο. Γιατί, ο αριθμός των μετεγγραφών ήταν μεγάλος, εντούτοις το ποσοστό επιτυχίας αγγίζει το απόλυτο! Δεν είναι ό,τι πιο εύκολο να εντοπίσεις μέσα σε δυο –τρεις μήνες 12-13 ποδοσφαιριστές και να πετύχεις σε όλους, κι όμως στην Ομόνοια το πέτυχαν σε μεγάλο βαθμό. Άλλωστε, είναι για κάτι που «μιλούν» οι αριθμοί και η προσφορά τους.

Από την περσινή ομάδα, στο ρόστερ παρέμειναν μόλις τέσσερις λεγεωνάριοι ποδοσφαιριστές, οι έμπειροι Ντέρμπισαϊρ, Γκόμεθ, Μαυρίας και ο νεαρός Μανρίκε. Ο τελευταίος δεν πήρε καθόλου χρόνο συμμετοχής στο πρωτάθλημα, παρά μόνο μέτρησε δύο παρουσίες στο κύπελλο. Όσον αφορά στους υπόλοιπους όμως, είναι από τους βασικούς συντελεστές της φετινής εξαιρετικής πορείας της Ομόνοιας. Η… παλιοσειρά έχει ανεβάσει κατά πολύ την απόδοσή της και αυτό οφείλεται στα νέα δεδομένα που υπάρχουν στην ομάδα, στον προπονητή αλλά και στην παρουσία ποιοτικών συμπαικτών.

Ο Ντέρμπισαϊρ αγωνίστηκε σε 22 ματς πρωταθλήματος και πέτυχε 13 γκολ (από τα 2 στην περσινή σεζόν), αρκετά απ’ αυτά ήταν καθοριστικά, χάρισαν επιτυχίες στην ομάδα του. Ο Άγγλος πλαισιώνεται από ικανούς ποδοσφαιριστές στο να τον τροφοδοτήσουν και μάλιστα εάν ήταν πιο προσεχτικός μπορούσε να έχει μεγαλύτερο αριθμό τερμάτων.

Ο Γκόμεθ, αν και πέρσι ήταν θετικός, φέτος είναι ακόμη καλύτερος. Δήλωσε «παρών» σε 20 αγώνες πρωταθλήματος και πέτυχε 3 γκολ. Ποδοσφαιριστής που συνδέει τη μεσαία γραμμή, πότε με την άμυνα και πότε με την επίθεση. Συμβάλλει δηλαδή και στον ανασταλτικό αλλά και στον δημιουργικό τομέα. Η απουσία του σε κάποια ματς, τρία συνολικά, ήταν αισθητή, δείγμα της αξίας αλλά και της προσφοράς του.

Ο Μαυρίας εντάχθηκε στο ρόστερ τον Ιανουάριο του 2019, μέσα της περσινής σεζόν. Έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει ένα πολύτιμο εργαλείο και το επιβεβαίωσε στην τρέχουσα περίοδο. Αγωνίστηκε στους 21 από τους 23 αγώνες πρωταθλήματος, στα πλείστα ματς ως δεξί μπακ αλλά κλήθηκε και κάλυψε και τη θέση του εξτρέμ. Σταθερός σε απόδοση, κέρδισε την εκτίμηση του προπονητή του και αγαπήθηκε από τους φίλους της ομάδας του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ