aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Η σφιγμένη γροθιά του Μπεργκ στη λήξη έχει εξήγηση

Oμόνοια: Η σφιγμένη γροθιά του Μπεργκ στη λήξη έχει εξήγηση

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, δευτερόλεπτα μετά τη λήξη του ισόπαλου χωρίς τέρματα ντέρμπι με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» χαιρετά τους οπαδούς των «πρασίνων» που βρέθηκαν στην έδρα της «Κυρίας» και ακολούθως κάνει κίνηση με σφιγμένη γροθιά.

Όχι, ο Νορβηγός τεχνικός δεν πανηγύριζε την ισοπαλία. Ξέρει πολύ καλά ποιας ομάδας κάθεται στην άκρη του πάγκου και ότι η Ομόνοια δεν (πρέπει να) είναι ικανοποιημένη ποτέ με κανένα αποτέλεσμα πέραν της νίκης.

Όμως, ο Μπεργκ γνώριζε επίσης ότι η Ομόνοια προερχόταν από ήττα και είχε απέναντι της μια πολύ καλή ομάδα, σε μία «καυτή» έδρα και δεύτερη απανωτή αποτυχία θα ήταν ότι χειρότερο για την ψυχολογία της ομάδας του.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Παλεύουμε για την Ευρώπη. Έδειξε ποιότητα ο Φαμπιάνο»

Το «τριφύλλι» έμεινε «άσφαιρο» για πρώτη φορά φέτος σ’ ένα ματς που κρεμόταν από μία κλωστή. Ναι μεν η Ανόρθωση έφτιαξε περισσότερες και πιο ξεκάθαρες ευκαιρίες, όμως η Ομόνοια είχε τις δικές της στιγμές στο ματς και θα μπορούσε κάλλιστα να έφευγε με το «διπλό» από την Λάρνακα. Ο απολογισμός των 11 βαθμών σε έξι παιχνίδια για την Ομόνοια δεν είναι κακός αν αναλογιστεί κανείς ότι έβγαλε ένα δύσκολο πρόγραμμα με δύο εκτός έδρας ντέρμπι (ΑΕΚ, Ανόρθωση), εντός έδρας ντέρμπι με τον Απόλλωνα και δύσκολο εκτός έδρας ματς με την Πάφος FC.

Διαβάστε επίσης: Ανόρθωση – Ομόνοια: «Κόλλησαν» και συνεχίζουν μαζί στην κορυφή

Η ισοπαλία με την Ανόρθωση ή καλύτερη η αποφυγή δεύτερης συνεχόμενης ήττας δίνει την ευκαιρία στην Ομόνοια να δουλέψει με ηρεμία για τη συνέχεια και να αποδείξει στα παιχνίδια με θεωρητικά πιο αδύναμους αντιπάλους αν είναι σε θέση να κρατηθεί στα ψηλά της βαθμολογίας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ