aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ρίζα του κακού, τα άχαστα και οι αλλαγές που ξένισαν

Ομόνοια: Η ρίζα του κακού, τα άχαστα και οι αλλαγές που ξένισαν

Στις ασκήσεις επί χάρτου, για τις αναμετρήσεις με αντιπάλους την ΑΕΚ και τη Δόξα, η Ομόνοια στόχευε στους έξι βαθμούς για να πλησιάσει ακόμη περισσότερο την κορυφή και να καλύψει χαμένο έδαφος. Εξασφάλισε μόνο έναν, από τον αγώνα με τους Λαρνακείς και μαζί με την «απώλεια» των πέντε βαθμών χάθηκε και η δυναμική που υπήρχε μετά από τις τρεις σερί νίκες επί του Εθνικού, του Άρη και της ΑΕΛ. Πλέον, η πικρία και η απογοήτευση στις τάξεις των οπαδών των πρασίνων είναι κυρίαρχα συναισθήματα. Γεγονός που επιβάλλει άμεση ανασύνταξη και εξάποντο στους αγώνες που ακολουθούν (αύριο απέναντι στην ΑΕΛ και την Κυριακή κόντρα στον ΑΠΟΕΛ).

Ο Χένινγκ Μπεργκ προσπάθησε να εντοπίσει τη ρίζα του κακού για την ήττα από τη Δόξα, εστιάζοντας στο ότι «δεν είναι φυσιολογικό για μας ότι έχουμε δεχτεί τέτοια εύκολα γκολ, όπως δεν είναι φυσιολογικό ότι δεν αξιοποιήσαμε τις ευκαιρίες που βρήκαμε». Όντως έγιναν παιδαριώδη λάθη στα γκολ των αντιπάλων, ενώ χάθηκαν… άχαστα μπροστά στην εστία του Σισκόφσκι. Ο Νορβηγός τεχνικός ξάφνιασε χρησιμοποιώντας για πρώτη φορά σε ενδεκάδα πρωταθλήματος το δίδυμο Τσέποβιτς – Ντούρις! Ο Τσέχος ήταν ο πρώτος που αντικαταστήθηκε (από τον Κακουλλή στο 68’), ενώ αλλαγή έγινε και ο Σέρβος, μαζί με τον Λοΐζου στο 83’ για να πάρουν τις θέσεις τους οι Ατιεμγουέν και Μποτεάκ αντίστοιχα. Ξένισε, επίσης, τους φίλους της το γεγονός ότι η Ομόνοια ήταν πίσω στο σκορ κι έγιναν μόνο τρεις αλλαγές, εκ των οποίων οι δύο, επτά λεπτά πριν το τέλος.

Στις τάξεις των «τριφυλλοφόρων» σχολιάζεται έντονα και η διαιτησία του Μενέλαου Αντωνίου. Υποστηρίζεται ότι ο παίκτης της Δόξας έπεσε πολύ εύκολα από το ανεπαίσθητο πάτημα (και άγγιγμα) του Λέσγιακς όταν κέρδισε το πέναλτι, ενώ θα μπορούσε να δοθούν δύο πέναλτι υπέρ της Ομόνοιας σε ανατροπή των Τζιωνή και Ντίσκερουντ. Επίσης, τονίζεται, θα έπρεπε να αποβληθεί ο παίκτης της Δόξας στην «κοκορομαχία» που είχε και απώθησε με το κεφάλι τον Ντίσκερουντ.

Οι πράσινοι είναι υποχρεωμένοι να ξεχάσουν τη Δόξα κι επικεντρώθηκαν στο αυριανό ματς, αναβληθέν από την πρεμιέρα, κόντρα στην ΑΕΛ. Έχουν λιγοστέψει οι  επιλογές του Μπεργκ στη θέση του τερματοφύλακα, αφού στην απουσία του Φαμπιάνο θα λείψει και ο Ουζόχο (δεν ήταν δηλωμένος στην πρεμιέρα) κι όλα δείχνουν ότι την εστία θα υπερασπιστεί ο Παναγή. Από κει και πέρα, έτοιμος ιατρικά είναι ο Τζόρντι Γκόμεθ, ενώ βέβαιη είναι η επιστροφή του Παπουλή στην ενδεκάδα, ο οποίος —όπως αποδείχθηκε— έλειψε πολύ στην αναμέτρηση με τους Κατωκοπίτες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ