aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ρήτρα €2.000.000 στο συμβόλαιο του Ατιέμγουεν

Ομόνοια: Η ρήτρα €2.000.000 στο συμβόλαιο του Ατιέμγουεν

Ως ο ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας με τη μεγαλύτερη χρηματιστηριακή αξία εμφανίζεται ο Ιγιάγι Ατιέμγουεν, σύμφωνα με την ιστοσελίδα transfermarkt.com. Ο 25χρονος Νιγηριανός επιθετικός κρίθηκε από την ομάδα προγραμματισμού των πρασίνων ως ο ιδανικότερος για ενίσχυση της επιθετικής γραμμής.

Βασικό κριτήριο στην επιλογή των Νεόφυτου Λάρκου και Χένινγκ Μπεργκ ήταν η ταχύτητα και η ικανότητα στο ένας εναντίων ενός. Ο ύψους 1.80μ. ποδοσφαιριστής κατέγραψε ήδη τρεις συμμετοχές με τη φανέλα της Ομόνοιας και μάλιστα πέτυχε και το παρθενικό του τέρμα, ευστοχώντας από το σημείο του πέναλτι. Αγωνίζεται κυρίως στο αριστερό άκρο της επίθεσης, όμως όπως φάνηκε στην πράξη μπορεί να δώσει λύσεις και ως επιθετικός κορυφής.

Η Ντινάμο Ζάγκρεμπ τον αγόρασε έναντι 2.650.000 ευρώ τον Ιανουάριο του 2019 από την Γκόριτσα. Πέρυσι έπαιξε 18 αγώνες, 7 ως βασικός, και πέτυχε πέντε τέρματα. Από την έναρξη της προετοιμασίας διαφάνηκε ότι δεν ήταν στις αρχικές επιλογές του Νταμίρ Κρζναρ και σήκωσε το… λάβαρο της επανάστασης, αξιώνοντας να παραχωρηθεί σε ομάδα όπου θα είχε ρόλο βασικού.

Οι Κροάτες αποδέχθηκαν να τον παραχωρήσουν ως δανεικό για ένα χρόνο και μάλιστα στις επαφές ανάμεσα στην Ομόνοια και την Ντινάμο μπήκε όρος αγοράς του Ατιέμγουεν. Για να αποκτήσουν τα δικαιώματα του Ατιέμγουεν οι πρωταθλητές Κύπρου θα πρέπει στο τέλος της τρέχουσας σεζόν να πληρώσουν 2.000.000 ευρώ στους πρωταθλητές Κροατίας. Ποσό τεράστιο για τα κυπριακά δεδομένα, όμως εναπόκειται στον ποδοσφαιριστή με τις εμφανίσεις του εάν θα βάλει σε σκέψεις τον Σταύρο Παπασταύρου και τους συνεργάτες του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ