aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πρόβα ενδεκάδας διήρκεσε ένα ημίχρονο

Ομόνοια: Η πρόβα ενδεκάδας διήρκεσε ένα ημίχρονο

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στην τελική πρόβα τους πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος, η Ομόνοια νίκησε ψες 2-1 με ανατροπή τον Ερμή στο ΓΣΖ. Πέρα από τη νίκη, έδειξε πως βρίσκεται σε καλό δρόμο μία εβδομάδα πριν από το πρώτο επίσημο ματς της. Ο προπονητής της Χουάν Κάρλος Ολίβα δοκίμασε, στο πρώτο ημίχρονο, ενδεκάδα σε σχηματισμό 4-4-2, η οποία σε μεγάλο ποσοστό θα έχει τον πρώτο λόγο για το ματς της πρεμιέρας με την Αλκή, το ερχόμενο Σάββατο στο ΓΣΠ. Ο Αραγονέζος προπονητής μάλλον θα έμεινε περισσότερο ευχαριστημένος από όσα είδε στο πρώτο 45λεπτο, παρά το γεγονός ότι οι πράσινοι έμειναν πίσω στο σκορ έπειτα από σουτ του Ντιντάκ Ντεβέσα στο 4ο λεπτό.

Η συνέχεια ώς την ανάπαυλα ανήκε στο «τριφύλλι», που κέρδισε τη μάχη του κέντρου, δημιούργησε πέντε φάσεις και σκόραρε δύο φορές. Η ισοφάριση για την Ομόνοια ήρθε με κεφαλιά του Φράνιο Πρτσε στο 15’. Όσο για την ανατροπή, δράστης ήταν ο μικρός που κλέβει την παράσταση στα ματς προετοιμασίας. Ο λόγος για τον 21χρονο Κρις Μόντες, ο οποίος σούταρε εκτός περιοχής στο 24’ και έστειλε την μπάλα στη γωνία του Γιάννη Αραμπατζή. Λίγο έλειψε όμως να έρθει η ισοφάριση, έπειτα από όμορφη ενέργεια και σουτ του Σεκού Κεϊτά στο 45’.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Νίκη με ανατροπή στην πρόβα τζενεράλε, επιστροφές και ντεμπούτο

Όσο για τη συνέχεια, δεν ήταν δυνατόν να μην επηρεαστεί λόγω των πολλών αλλαγών που έγιναν ένθεν και ένθεν. Ο ρυθμός έπεσε, η συνοχή των γραμμών χάθηκε και οι ευκαιρίες ήταν λιγότερες. Από πλευράς πρασίνων, κορυφαία στιγμή ήταν το δοκάρι του τελευταίου αποκτήματός της Τζόρντι Γκόμεθ, ο οποίος σούταρε από μακρινή απόσταση στο 65’. Ο Καταλανός μέσος εισήλθε στον αγωνιστικό χώρο με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου. Σε αυτό το διάστημα, καλύτερη στιγμή για τον Ερμή ήταν η ευκαιρία του Γιώργου Κατσιατή στο 54’, όταν σούταρε εκτός περιοχής και υποχρέωσε τον Μεχίας σε απόκρουση με τα πόδια.

Διαβάστε επίσης:  Oμόνοια: Η γκολάρα του μικρόσωμου Μόντες που «κλέβει» καρδιές

Αναφορικά με την ομάδα του Κώστα Καϊάφα, η οποία παρατάχθηκε για ακόμη μία φορά σε σχηματισμό 4-3-3, φάνηκε η προσπάθεια για διαρκές πρέσινγκ και ταχύτατες αντεπιθέσεις. Εντούτοις, ήταν επίσης φανερό ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά σε θέματα ομοιογένειας. Πάντως, για άλλο ένα φιλικό, ξεχώρισε με τις ενέργειές του στο πρώτο ημίχρονο ο Κεϊτά, ο οποίος στέλνει αισιόδοξα μηνύματα ενόψει πρωταθλήματος. Γενικά, ενόψει του ματς με την ΑΕΛ το ερχόμενο Σάββατο, το χθεσινό ήταν γερό και χρήσιμο τεστ για τον Ερμή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ