aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πρώτη κρίνεται και αναγκαία

Ομόνοια: Η πρώτη κρίνεται και αναγκαία

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια μόνο τον Ολυμπιακό δεν κέρδισε στο ΓΣΠ από τις ομάδες της εξάδας. Αξιοσημείωτο γεγονός και συνάμα περίεργο. Στο ματς του β’ γύρου της α’ φάσης οι δύο ομάδες εξήλθαν ισόπαλες (1-1), με τους πράσινους να μην έχουν καλή παρουσία. Αντιθέτως, απέναντι σε ΑΕΛ, Απόλλωνα, Ανόρθωση και ΑΕΚ η Ομόνοια πέτυχε έστω και μία φορά τη νίκη και μάλιστα κάποιες ήταν με επιβλητικό τρόπο. Όπως ήταν οι «τριάρες» απέναντι σε ΑΕΛ και Ανόρθωση. Αύριο, λοιπόν, η Ομόνοια θα θελήσει να πανηγυρίσει για πρώτη φορά απέναντι στον Ολυμπιακό στο ΓΣΠ, όπως έκανε και στην πρεμιέρα των πλέι οφ στο Μακάρειο (1-0), έχοντας για «χρυσό» σκόρερ τον Κούσουλο.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Με τον Απόλλωνα υπήρξαν παράξενες αποφάσεις εναντίον μας»

Για τους πράσινους, μετά την ήττα από τον Απόλλωνα και τη διαφορά από τους διώκτες τους να μειώνεται στον ένα βαθμό, η νίκη αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στόχο στο αυριανό ματς. Θέλουν να αντιδράσουν και να διατηρηθούν στην κορυφή της βαθμολογίας. Αυτό θα γίνει εφόσον ανεβάσουν την απόδοσή τους, είναι αποτελεσματικοί στην επίθεση αφού στα τελευταία ματς πετυχαίνουν γκολ με το σταγονόμετρο και παράλληλα είναι συγκεντρωμένοι στην άμυνα, αποφεύγοντας γκολ όπως αυτό με τον Απόλλωνα.

Ο Μπεργκ, που ολοκληρώνει σήμερα την προετοιμασία της ομάδας του, δεν υπολογίζει και πάλι στους Ντούρις, Κίκο, στον ποδοσφαιριστή που βρέθηκε θετικός στον κορωνοϊό, αλλά και στον Χούμποτσαν που αποβλήθηκε στο τελευταίο ματς στο Τσίρειο. Η παρουσία του Λανγκ στο αρχικό σχήμα σε αγώνα πρωταθλήματος μετά από δύο μήνες (η τελευταία ήταν απέναντι στον Ερμή εκτός έδρας στις 13 Φεβρουαρίου) θεωρείται δεδομένη. Παράλληλα, γίνονται σκέψεις από τον Νορβηγό τεχνικό για τουλάχιστον ακόμη 2 αλλαγές. Ο Τσέποβιτς θα επανέλθει πιθανότατα αντί του Τιάγκο, ενώ θέση διεκδικούν και οι Παπουλής και Μποτεάκ. Δεν θα ήταν έκπληξη εάν τη θέση του Κούσουλου πάρει ο Γκόμες, κυρίως για να πάρει ανάσα ο διεθνής μέσος που αγωνίζεται ανελλιπώς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ