aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πρώτη 11άδα στο ιστορικό «Γκόουλ», οι 15.000 οπαδοί και το 5-1

Ομόνοια: Η πρώτη 11άδα στο ιστορικό «Γκόουλ», οι 15.000 οπαδοί και το 5-1

Η Ομόνοια εγκαινιάζει σήμερα ακόμη μια ιστορική ενότητα στην επίσημη ιστοσελίδα της, με τον τίτλο «Φωτογραφικό άλμπουμ». Στην ενότητα αυτή θα παρουσιάζονται φωτογραφίες από το παρελθόν της Ομόνοιας, συνοδευόμενες από σύντομο περιγραφικό κείμενο. Αρχή γίνεται με την πρώτη ενδεκάδα της Ομόνοιας.

Η φωτογραφία τραβήχτηκε στις 31 Οκτωβρίου 1948, ημέρα κατά την οποία η Ομόνοια έδωσε το πρώτο της φιλικό παιχνίδι μπροστά σε 15.000 φιλάθλους με αντίπαλο τον ΑΜΟΛ στο ιστορικό γήπεδο «Γκόουλ».

Όρθιοι είναι οι ποδοσφαιριστές που αποτελούσαν την πρώτη ενδεκάδα της Ομόνοιας! Πρόκειται για τους Χαϊτζάκ, Ρομπέρ, Σκαλιώτη, Λυμπουρή, Γωγάκη, Τσιαλή, Χαμπή, Ντικράν, Καρυόλου και Ταλιάνο. Ο Κκιλής ήταν στην βασική ομάδα, αλλά δεν διακρίνεται στη φωτογραφία. Καθήμενοι διακρίνονται οι ποδοσφαιριστές του ΑΜΟΛ.

Η Ομόνοια πραγματοποίησε μεγαλειώδη εμφάνιση και επικράτησε με 5-1. Η πρώτη παρουσία προκάλεσε αίσθηση και όλοι μιλούσαν για μία νέα μεγάλη ομάδα που είχε δημιουργηθεί.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ