aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πρωτάρα να ’ναι και ωραία…

Ομόνοια: Η πρωτάρα να ’ναι και ωραία…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά από απουσία τριών χρόνων στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, η Ομόνοια επέστρεψε με εκκωφαντικό τρόπο αφού κατάφερε για πρώτη φορά στην ιστορία της να προκριθεί σε όμιλο. Το όνειρο των ομίλων του Τσάμπιονς Λιγκ έσβησε, όμως πραγματοποιήθηκε αυτό του Γιουρόπα Λιγκ, εκεί που η Ομόνοια ως πρωτάρα θα θελήσει να κερδίσει εκ νέου τις εντυπώσεις. Γιατί, αφήνοντας εκτός τις Λέγκια και Ερυθρό Αστέρα, έστειλε μηνύματα.

Έδειξε ότι είναι ικανή να κοιτάξει στα μάτια δυνατούς αντιπάλους, να πάρει νίκες και να αυξήσει τα έσοδά της. Απέναντι στον Ολυμπιακό φάνηκε να υπάρχει διαφορά δυναμικότητας, όμως η προσπάθεια ήταν αξιοσημείωτη και κέρδισε τον σεβασμό. Παράλληλα παίκτες της, ιδιαίτερα ο Φαμπιάνο, προκάλεσαν αίσθηση και στο μέλλον η Ομόνοια μπορεί να επωφεληθεί από πιθανή πώλησή τους.

Για την ώρα, έχει εξασφαλισμένα περίπου €8.000.000 από τα μπόνους της ΟΥΕΦΑ, για την ακρίβεια €5.000.000 από τη συμμετοχή της στα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ και €2.920.000 για την παρουσία της στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ. Ποσό που μπορεί να αυξηθεί εφόσον προκύψει απόφαση για παρουσία φιλάθλων, χορηγίες αλλά και από τη συγκομιδή βαθμών στον όμιλο. Η νίκη χαρίζει €500.000 και η ισοπαλία €190.000.

Την Παρασκευή στην κλήρωση που θα γίνει στη Νιόν (14:00) το «τριφύλλι», που θα τοποθετηθεί στο τέταρτο γκρουπ δυναμικότητας, θα μάθει αντιπάλους. Την παρθενική εμφάνιση σε ευρωπαϊκό όμιλο θα την κάνει στις 22 Οκτωβρίου, ενώ μέχρι και τις 10 Δεκεμβρίου η Ομόνοια θα φοράει ευρωπαϊκό κοστούμι. Γιατί όχι να δώσει και συνέχεια στον νέο χρόνο με πρόκρισή της στους «32» της διοργάνωσης. Σ’ ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα αυξηθούν κατά πολύ και τα έσοδά της.

Η Ομόνοια με την έως τώρα παρουσία της στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ αλλά και την πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, «φώναξε» ότι επέστρεψε για τα καλά. Πλέον, ο στόχος της είναι να διεκδικεί και να κερδίζει τίτλους και να διακρίνεται στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα, να «χτυπά» κάθε χρόνο πρόκριση σε όμιλο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ