aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαEUROPA LEAGUEΟμόνοια: Η πρωτάρα Γρανάδα που δύσκολα δέχεται γκολ και το «αστέρι» της

Ομόνοια: Η πρωτάρα Γρανάδα που δύσκολα δέχεται γκολ και το «αστέρι» της

Πρωτάρα στα ευρωπαϊκά κύπελλα (άρα και με άγνοια κινδύνου) η Γρανάδα, η οποία πέρασε τρεις προκριματικούς γύρους στο Europa League για να κλείσει ραντεβού με την Ομόνοια, τον ΠΑΟΚ και την Αϊντχόφεν.

Στο ξεκίνημα της περυσινής περιόδου, οι «ειδικοί» στην Ισπανία έδιναν την Γρανάδα ως ένα από τα φαβορί για τον υποβιβασμό. Η ομάδα από την Ανδαλουσία όχι μόνο τους διέψευσε πανηγυρικά, αλλά εξασφάλισε και την έξοδό της στο Europa League, για πρώτη φορά στα 89 χρόνια ιστορίας της.

Μια ομάδα σκληροτράχηλη και ικανή να κάνει ζημιές και στους μεγάλους, όπως απέδειξε πέρυσι κόντρα σε Μπαρτσελόνα και Ατλέτικο Μαδρίτης, η οποία ξεπέρασε κατά σειρά Τέουτα (4-0 εκτός έδρας), Λοκομοτίβ Τιφλίδας (2-0 εντός έδρας) και Μάλμε (3-1 εκτός έδρας) για να βρεθεί στον δρόμο του ΠΑΟΚ.

Ο Ντιέγο Μαρτίνεθ έχει «χτίσει» ένα συμπαγές σύνολο που έχει ως πρώτο μέλημα το να μην δεχθεί γκολ και να εκμεταλλευτεί τις, κατά κανόνα, λίγες ευκαιρίες που δημιουργεί στην επίθεση.

Σημεία αναφοράς στην επίθεση ο βετεράνος Ρομπέρτο Σολδάδο και ο δαιμόνιος εξτρέμ Ντάργουιν Ματσίς, ο δανεικός από την Μάντσεστερ Σίτι Γιάνγκελ Ερέρα και ο Μαξίμ Γκοναλόνς στην μεσαία γραμμή και ο Ντομίνγκος Ντουάρτε στο κέντρο της άμυνας.

Εξαιρετική περίπτωση ο Πορτογάλος τερματοφύλακας Ρουί Σίλβα, ο οποίος πάντως δέχθηκε πρόσφατα έξι γκολ από την Ατλέτικο Μαδρίτης (6-1), στην μοναδική ήττα της Γρανάδα μέχρι τώρα στη φετινή περίοδο, όπου μετράει πέντε νίκες, δύο στο πρωτάθλημα (2-0 την Αθλέτικ Μπιλμπάο και 2-1 την Αλαβές, αμφότερες εντός έδρας) και τις τρεις προαναφερθείσες στα προκριματικά του Europa League.

Τις τελευταίες ώρες, οι Κινέζοι ιδιοκτήτες της Γρανάδα προχώρησαν στην απόκτηση του Κολομβιανού επιθετικού Λουίς Σουάρες από την Γουότφορντ αντί εφτά εκατομμυρίων ευρώ, ποσό – ρεκόρ στην ιστορία του συλλόγου. Και δεν αποκλείεται η συγκεκριμένη μεταγραφή να κάνει την διαφορά.

ΑΣΤΕΡΙ: ΡΟΜΠΕΡΤΟ ΣΟΛΔΑΔΟ

Εν αναμονή της απόδοσης του νεοαποκτηθέντος Λουίς Σουάρες, ο 35χρονος άλλοτε επιθετικός των Ρεάλ Μαδρίτης, Βαλένθια και Τότεναμ, μεταξύ άλλων, είναι η πιο αξιόπιστη… πηγή γκολ στην Γρανάδα. Μπαρουτοκαπνισμένος και με μεγάλη εμπειρία από πρωταθλήματα και ομάδες πρώτης γραμμής ο Σολδάδο, ο οποίος πέτυχε κόντρα στον Ολυμπιακό Πειραιώς το πρώτο γκολ της καριέρας του στα ευρωπαϊκά κύπελλα, χρήζει μεγάλης προσοχής από την άμυνα της Ομόνοιας, με την κινητικότητά του και, κυρίως, την ικανότητα να βρίσκεται στο κατάλληλο σημείο, την κατάλληλη στιγμή.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΗΣ: ΝΤΙΕΓΟ ΜΑΡΤΙΝΕΘ

Προπονητής μεγαλωμένος στα τμήματα υποδομής της Σεβίλλης, ο 39χρονος από το Βίγκο υπήρξε μπακ – χαφ στα νιάτα του, αλλά σταμάτησε την μπάλα σε ηλικία είκοσι ετών και έπιασε άμεσα δουλειά στους πάγκους. Επανέφερε την Γρανάδα στην πρώτη κατηγορία και πέρυσι, όντας ο νεότερος τεχνικός στην La Liga, την οδήγησε έως την έβδομη θέση και το ευρωπαϊκό εισιτήριο. Προπονητής που ψάχνει πρωτίστως το μηδέν πίσω και να εκμεταλλευτεί την ταχύτητα των παικτών του μπροστά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ