aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η προσοχή στα μετόπισθεν

Ομόνοια: Η προσοχή στα μετόπισθεν

Λίγο πολύ ήταν αναμενόμενο ότι η Ομόνοια θα εξασφάλιζε σκορ πρόκρισης στους «8» του κυπέλλου απέναντι στην Ξυλοτύμπου. Έτσι, το προχθεσινό 5-0 στο «Αμμόχωστος» μετέτρεψε σε τυπική διαδικασία τη ρεβάνς στις 2 Φεβρουαρίου. Η προσοχή βρίσκεται στο πρωτάθλημα, όμως, αφού την ερχόμενη Δευτέρα είναι ορισμένο το ματς με την ΠΑΕΕΚ στο ΓΣΠ.

Απέναντι σε ένα (αποδεδειγμένα) «σκληρό καρύδι», όπως είναι η ομάδα της Κερύνειας, το βασικό ερώτημα αφορά στο κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Η συμμετοχή του Τόμας Χούμποτσαν δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμα, ενώ από το ματς κυπέλλου αποχώρησε στο 62’ ο Άνταμ Λνγκ. Ο Ούγγρος θα περνούσε χθες από ιατρικές εξετάσεις.

Το θετικό για το «τριφύλλι» είναι ότι ο Έκτορ Γιούστε πήρε 90λεπτο για πρώτη φορά από τις 7 Νοεμβρίου, δηλαδή από τη νίκη 2-0 στο Δασάκι εις βάρος του Εθνικού. Σε περίπτωση που χρειαστεί λοιπόν, θα πάρει θέση στο αρχικό σχήμα. Από εκεί και πέρα, εάν ούτε ο Λανγκ ούτε ο Χούμποτσαν τεθούν στη διάθεση του Χένινγκ Μπεργκ, θα δούμε τον Ισπανό μαζί με τον Νικόλα Παναγιώτου στο κέντρο της άμυνας.

Σε σχέση με το προχθεσινό παιχνίδι με την Ξυλοτύμπου, εννοείται πως θα υπάρξουν αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα. Για παράδειγμα, οι Φαμπιάνο, Κίκο και Τζιωνής ξεκουράστηκαν, ενώ οι Γκόμεθ, Λοΐζου και Τσέποβιτς ήταν οι τρεις από τις τέσσερις αλλαγές του Νορβηγού.

Πιο έτοιμοι για να βοηθήσουν πάντως είναι οι Ερνέστ Ασάντε και Ερίκ Μποτεάκ, οι οποίοι πήραν σημαντικό χρόνο συμμετοχής και σκόραραν από μία φορά. Μάλιστα, ο Γάλλος είχε σερβίρει το τέρμα που πέτυχε ο Γκανέζος.

Επίσης, ιδιαίτερης μνείας αξίζει ο 19χρονος Κωνσταντίνος Χρίστου. Πέρασε στο 17’ του αγώνα και σκόραρε για πρώτη φορά με την ανδρική ομάδα. Τέλος, πήρε παράταση η επιστροφή του Φουάντ Μπασιρού, καθώς οι Νήσοι Κομόρες προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Κυπέλλου Εθνών Αφρικής.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ