aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η «πονεμένη» ιστορία του Μίχαλ Ντούρις

Ομόνοια: Η «πονεμένη» ιστορία του Μίχαλ Ντούρις

Όταν ο ίδιος δηλώνει ότι συζητάει με τη διοίκηση το ενδεχόμενο αποχώρησής του, πάει να πει ότι τα πράγματα είναι… προχωρημένα. Ο λόγος για τον Μίχαλ Ντούρις, ο οποίος στη συνέντευξή του σε εφημερίδα της Σλοβακίας επιβεβαίωσε όλα όσα κυκλοφορούν (για τον ίδιο) και αφορούν στον σχεδιασμό της Ομόνοιας στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. «Το συζητάω και με τη διοίκηση του συλλόγου αν και έχω συμβόλαιο μέχρι το καλοκαίρι. Θα δούμε πώς θα πάει, είναι πιθανό να αλλάξω τη ομάδα τον Χειμώνα», ανέφερε -σε ελεύθερη μετάφραση- ο Σλοβάκος φορ με υποσημείωση «εγώ θα προτιμούσα να συνεχίσω στην Κύπρο». Εν ολίγοις, το πράγμα είναι προχωρημένο, υπάρχουν συζητήσεις με τη διοίκηση για να φύγει από το «Ηλίας Πούλλος» και αναζητά το νέο σταθμό της καριέρας του. Γι’ αυτό και αποκάλυψε ότι είναι σε διαπραγματεύσεις με την Μπάνσκα Μπίστριτσα.

Ο Μίχαλ Ντούρις είναι ένα πονεμένο κεφάλαιο για την Ομόνοια. Αποκτήθηκε στις αρχές Αυγούστου του 2020 (είχε μείνει ελεύθερος από την Ανόρθωση) ως κίνηση – ματ της τεχνικής ηγεσίας και της ομάδας προγραμματισμού των πρασίνων. Του προσφέρθηκε μάλιστα και διετές συμβόλαιο. Ο Χένινγκ Μπεργκ τον στήριξε, ίσως όσο κανέναν άλλο παίκτη του, αλλά δεν κατάφερε να δικαιώσει τις προσδοκίες, ούτε των σκάουτερ ούτε αυτών που αποφάσισαν να αποκτηθεί. Ο Νορβηγός τεχνικός τον εμψύχωνε, κατά καιρούς τον αποθέωνε σε βαθμό που έγινε ιδιαίτερα αγαπητός στον κόσμο των πρασίνων, αλλά η προσφορά του δεν ήταν η αναμενόμενη. Στο πλαίσιο της εμψύχωσής του λεγόταν ότι «ναι μεν δεν σκοράρει» αλλά «κάνει βρόμικη δουλειά», ότι «ανοίγει διαδρόμους» και άλλα παρόμοια.

Είναι αλήθεια ότι ο Σλοβάκος διεθνής ήταν φιλότιμος, ήταν αφοσιωμένος στο ομαδικό πνεύμα, έτρεχε, πάλευε, αλλά επί της ουσίας, ο σέντερ φορ της πρωταθλήτριας Ομόνοιας στην περσινή σεζόν έπαιξε 25 ματς στο πρωτάθλημα πετυχαίνοντας δύο τέρματα. Ένα στο Δασάκι Άχνας κι ένα «δώρο» των συμπαικτών του στο τέλος του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ για να γίνει 3-0. Στις υπόλοιπες διοργανώσεις (Ευρώπη και κύπελλο) ήταν άσφαιρος. Στο τέλος της περσινής περιόδου κυκλοφορούσε ότι ήταν υποψήφιος προς αποχώρηση, αλλά ο Χένινγκ Μπεργκ τον στήριξε και πάλι με την ελπίδα ότι θα ανέβει και ψυχολογικά λόγω της συμμετοχής του στο Euro. Τελικά, στο φετινό πρωτάθλημα που είναι ο κύριος στόχος των πρασίνων έχει μόλις 5 λεπτά συμμετοχή (πέτυχε κι ένα γκολ με πέναλτι στις καθυστερήσεις εκείνου του συγκλονιστικού αγώνα με τη Δόξα), ενώ ούτε στην Ευρώπη είχε αξιοπρόσεκτη παρουσία.

Με αυτά τα δεδομένα, είναι απόλυτα φυσιολογικό να αρχίσουν οι συζητήσεις με τη διοίκηση για την αποχώρησή του. Το (πολύ) ψηλό συμβόλαιο του αποτελεί «αγκάθι», αλλά στο στρατόπεδο των «τριφυλλοφόρων» έχουν πεισθεί όλοι ότι είναι αδύναμος κρίκος και υπ’ αριθμόν ένα υποψήφιος να αποχωρήσει στη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου. Στο ποδόσφαιρο, βέβαια, έχουν δει πολλά τα μάτια μας, πολλά μπορούν να ανατραπούν, αλλά με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, όπως δηλώνει κι αφήνει να νοηθεί κι ο ίδιος ο Μίχαλ Ντούρις, το άμεσο μέλλον του δεν είναι με τη φανέλα με το «τριφύλλι» στο στήθος. Αν τα καταφέρει να «αναγεννηθεί» και να κάνει τη διαφορά στους αγώνες μέχρι το τέλος του 2021, τότε μπορούν να ανατραπούν τα δεδομένα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ