aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πιο ζόρικη σεζόν της 10ετίας

Ομόνοια: Η πιο ζόρικη σεζόν της 10ετίας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Με αφετηρία την 5η θέση της βαθμολογίας θα αρχίσει την προσπάθειά της στα πλέι οφ η Ομόνοια. Στα 10 χρόνια που το πρωτάθλημά μας διεξάγεται με τη σημερινή μορφή του, δηλαδή σε δύο φάσεις, είναι μόλις η δεύτερη φορά που η ομάδα της Λευκωσίας βρίσκεται στην 5η θέση με το τέλος της πρώτης φάσης του πρωταθλήματος.

Τη χειρότερη, όπως έγινε και τη σεζόν 2013-14. Έμεινε στην ίδια θέση με το τέλος της σεζόν και εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο αφού στον τελικό Κυπέλλου αναμετρήθηκαν ΑΠΟΕΛ-Ερμής (2-0), με τους γαλαζοκίτρινους να πετυχαίνουν το νταμπλ και τον Ερμή να τερματίζει στην 4η θέση της βαθμολογίας. Τη συγκεκριμένη σεζόν η Κύπρος εκπροσωπήθηκε στα κύπελλα Ευρώπης με πέντε ομάδες.

Είναι ξεκάθαρο πως, είναι η πιο ζόρικη σεζόν της δεκαετίας για την Ομόνοια, όσον αφορά στην προσπάθειά της για έξοδο στην Ευρώπη. Θα πρέπει τουλάχιστον να υπερπηδήσει μια ομάδα στον βαθμολογικό πίνακα και να ελπίζει ότι το κύπελλο θα το πάρει μια από τις τρεις πρώτες ομάδες με το τέλος της σεζόν, όπως έγινε και πέρσι. Για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο και να μην εξαρτάται από άλλους θα πρέπει να είναι τουλάχιστον στην 3η θέση, από την οποία σήμερα απέχει 7 βαθμούς.

Γίνεται αντιληπτό πως, είναι ορατός ο κίνδυνος η Ομόνοια να μείνει εκτός Ευρώπης για πρώτη φορά μετά από 15 χρόνια. Η μπάλα είναι στα πόδια των ποδοσφαιριστών της να ανατρέψουν τα σε βάρος τους δεδομένα. Ωστόσο, για να γίνει αυτό θα πρέπει να αλλάξουν την αγωνιστική εικόνα της ομάδας κατά πολύ και να πιστέψουν περισσότερο.

Τώρα, όσον αφορά στη θέση που τερματίζει η Ομόνοια με το τέλος της Α’ φάσης που με το τέλος της σεζόν, ο πίνακας είναι ενδεικτικός. Στις έξι από τις εννιά φορές διατηρήθηκε στην ίδια θέση και στις άλλες τρεις σε δυο περιπτώσεις υποχώρησε μια θέση και σε άλλη μια ανέβηκε μια θέση.

Φέτος είναι ξεκάθαρο ότι, χρειάζεται να γίνει η υπέρβαση. Εάν είναι σε θέση η Ομόνοια να ξεπεράσει δυο αντιπάλους της στον βαθμολογικό πίνακα και να πετύχει τον στόχο της, φαντάζει δύσκολο όχι ακατόρθωτο και είναι κάτι που θα διαφανεί στην πορεία. Από την ίδια εξαρτάται εάν θα διαψεύσει όσους δεν πιστεύουν κάτι τέτοιο, λόγω της πορείας που διέγραψε μέχρι την 26η αγωνιστική.

Η ΘΕΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΝΟΙΑΣ
ΣΕΖΟΝ  Α’ ΦΑΣΗ               ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΤΑΤΑΞΗ
2007-08                3η           3η
2008-09                2η           2η
2009-10                1η           1η
2010-11                2η           2η
2011-12                2η           3η
2012-13                4η           3η
2013-14                5η           5η
2014-15                3η           4η
2015-16                4η           4η
2016-17                5η           ;

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ