aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πιο μεγάλη ευκαιρία κυπριακής ομάδας

Ομόνοια: Η πιο μεγάλη ευκαιρία κυπριακής ομάδας

Όπως τα έφερε η νέα τάξη πραγμάτων στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της UEFA, με τη δημιουργία δηλαδή του Κόνφερενς Λιγκ, η Ομόνοια κρατά πλέον… δύο κλειδιά για εξασφάλιση συμμετοχής σε φάση ομίλων. Είτε δηλαδή στο Γιουρόπα Λιγκ, στο οποίο συνεχίζει μετά τον αποκλεισμό της από την Ντιναμό Ζάγκρεμπ (2ος προκριματικός γύρος του Τσάμπιονς Λιγκ), είτε στον νεοσύστατο θεσμό.

Εννοείται ότι θα κάνει τα πάντα για να προκριθεί στο Γιουρόπα Λιγκ, ωστόσο ακόμα και στο απευκταίο σενάριο αποκλεισμού από τη Φλόρα Ταλίν, θα έχει άλλη μία εξίσου μεγάλη ευκαιρία στα πλέι οφ του Κόνφερενς Λιγκ. Διότι οι πιθανοί αντίπαλοι σε αυτή την περίπτωση σε καμία περίπτωση δεν τρομάζουν τους πράσινους.

Το τριφύλλι θα τοποθετηθεί ανάμεσα στους ισχυρούς στο μονοπάτι των πρωταθλητών και θα αντιμετωπίσει ομάδα που θα προκύψει από τα ζευγάρια των αδύνατων:

Μακάμπι Χάιφα (Ισραηλ) ή Τόρσβαν (Νησιών Φαρόε)
Λίνφιντ (Βορείου Ιρλανδίας) ή Φόλα Ες (Λουξεμβούργου)
Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδίας) ή Τέουτα (Αλβανίας)
Ρίγα (Λετονίας) ή Χιμπέρνιανς (Μάλτας)
Πρίστινα (Κοσόβου) ή Μπόντο Γκλιμτ (Νορβηγίας)

Να το πούμε έτσι απλά: Η Ομόνοια έχει δύο ευκαιρίες για να εξασφαλίσει θέση τουλάχιστον στην τρίτη τη τάξει διοργάνωση της UEFA, με ομάδες που στη χειρότερη περίπτωση είναι πάνω-κάτω ισοδύναμές της. Όσο και αν είναι ποδόσφαιρο και όλα γίνονται, όσο και αν σίγουρα δεν μπορείς να βλέπεις αφ’ υψηλού αντιπάλους στην Ευρώπη, θα είναι μεγάλη αποτυχία εάν δεν συνεχιστεί το ταξίδι της μετά τον Αύγουστο.

Διότι ποτέ στο παρελθόν δεν βρέθηκε κυπριακή ομάδα με την προοπτική να βρεθεί σε όμιλο με μόνο μία πρόκριση και παραλλήλως να έχει απέναντί της τόσο βατούς αντιπάλους σε 3ο προκριματικό γύρο (Φλόρα, Γιουρόπα Λιγκ) και πλέι οφ (Κόνφερενς Λιγκ αν αποκλειστεί από τη Φλόρα).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ