aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η πεντάδα των «αδιάφθορων»

Ομόνοια: Η πεντάδα των «αδιάφθορων»

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Ο Τόμας Μεχίας είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας που μετρά το απόλυτο των 810’. Ο Ισπανός τερματοφύλακας υπερασπίστηκε την εστία των πρασίνων και στα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος και δεν αντικαταστάθηκε ποτέ.

Άλλος ένας ποδοσφαιριστής πήρε φανέλα βασικού και στις εννέα αναμετρήσεις του τριφυλλιού. Πρόκειται για τον Ζόρντι Γκόμεθ. Ο Ισπανός από τις πρώτες μέρες παρουσίας του στο «Ηλίας Πούλλος» βρέθηκε στην ενδεκάδα και εκ τότε δεν κοίταξε πίσω. Πέτυχε δύο γκολ και τα δύο με πέναλτι στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ερμή για την 8η αγωνιστική. Απέχει μόλις 20’ από το απόλυτο, καθώς αντικαταστάθηκε στο 70’ του ίδιου παιχνιδιού.

Και στα εννέα παιχνίδια πρωταθλήματος αγωνίστηκε και ο Άλεξ Σοάρες, ο οποίος όμως ήταν βασικός στα οκτώ εξ αυτών, ενώ αντικαταστάθηκε σε τρία ματς γεγονός που τον κατατάσσει στην πέμπτη θέση με τους ποδοσφαιριστές που έχουν τα περισσότερα λεπτά (668’) συμμετοχών.

Το τέταρτο όνομα της λίστας των ποδοσφαιριστών με τα περισσότερα λεπτά (764’) συμμετοχής ενδεχομένως λίγοι να το περίμεναν, καθώς υπήρχε έντονος συναγωνισμός για το κέντρο της άμυνας. Ο Φράνιο Πρετσέ κέρδισε τη μάχη και έπαιξε επίσης σε όλα τα παιχνίδια πρωταθλήματος. Οκτώ ως βασικός και ένα ως αλλαγή, αντικαθιστώντας τον Γκαφούρ στο ημίχρονο του ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ.

Την πεντάδα των «αδιάφθορων» της Ομόνοιας συμπληρώνει ο Ίσμα Λόπεθ. Ο 28χρονος ακραίος αμυντικός αγωνίστηκε σε εφτά ενενηντάλεπτα των πρασίνων και με 720’ είναι στην τέταρτη θέση των παικτών με τα περισσότερα λεπτά συμμετοχής. Δεν αγωνίστηκε μόνο στο ματς με τον Ερμή, στην πρεμιέρα του Γιάννη Αναστασίου, ο οποίος δείχνει να πιστεύει τον Μανρίκε και μένει να δούμε αν ο Λόπες θα αποκτήσει έναν ισχυρό αντίπαλο για τη θέση βασικού.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ