aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η νέα «φουρνιά» που έρχεται, στη «σκιά» του τραυματισμού του Ντίσκερουντ

Ομόνοια: Η νέα «φουρνιά» που έρχεται, στη «σκιά» του τραυματισμού του Ντίσκερουντ

Με αρκετές αλλαγές ελέω των αγωνιστικών υποχρεώσεων 16 ποδοσφαιριστών της Ομόνοιας, παρέταξε την ομάδα του ο Χένινγκ Μπεργκ στο εκτός έδρας φιλικό κόντρα στον Εθνικό, στο οποίο οι πράσινοι επικράτησαν με 1-0 με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Ντούρις (23’).

Ο Νορβηγός έδωσε… τόπο στα νιάτα αφού χρησιμοποίησε τους Καϊάφα, Σάββα και Ασημένο, που βρέθηκαν μάλιστα στο αρχικό σχήμα, αλλά και Κυριακίδη, Χρίστου, Χρυσομίλη και Γρούτα που πέρασαν ως αλλαγή.

Θετικό πρόσημο παίρνει η παρουσία νεαρών, οι οποίοι αποτελούν τη νέα… φουρνιά που έρχεται από τις ακαδημίες της λευκωσιάτικης ομάδας. Ιδιαίτερα ο Σάββα, που αγωνίστηκε και δεξιά και αριστερά στην επίθεση ήταν αρκετά δραστήριος, ενώ και ο Καϊάφας που ήταν ο παρτενέρ του Γιούστε στο κέντρο της άμυνας είχε θετική παρουσία.

Η νίκη των πρασίνων επισκιάστηκε από τον τραυματισμό του Μιξ Ντίσκερουντ, ο οποίος στο 44ο λεπτό βρέθηκε στο έδαφος και στη συνέχεια αποχώρησε χωλαίνοντας για τα αποδυτήρια, δευτερόλεπτα πριν την ολοκλήρωση του πρώτου ημιχρόνου. Στην Ομόνοια πλέον βρίσκονται σε αναμονή των αποτελεσμάτων ώστε να διαφανεί το μέγεθος του προβλήματος που αντιμετωπίζει ο Αμερικανός.

Άξια αναφοράς η παρουσία της τρίτης γενιάς Καϊάφηδων στον αγωνιστικό χώρο σήμερα. Μετά τον θρύλο της ομάδας Σωτήρη και του γιού του Κωστάκη, η «σκυτάλη» παραδόθηκε στον 17χρονο εγγονό Αλέξανδρο.

Η Ομόνοια αγωνίστηκε με τους Φαμπιάνο (46’ Χοράτσκα), Καϊάφας (87’ Γρούτας), Γιούστε, Λέσγιακς (78’ Κυριακίδης), Κίκο, Γκόμεθ (78’ Χρυσομίλης), Ντίσκερουντ (46’ Χρίστου), Ασημένος, Σάββα, Ντούρις, Τσέποβιτς (46’ Σπυριδάκης).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ