aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η Μακάμπι Χάιφα του Ατζίλι τής στέλνει την Φερεντσβάρος

Ομόνοια: Η Μακάμπι Χάιφα του Ατζίλι τής στέλνει την Φερεντσβάρος

Ένα – ένα τα πρωταθλήματα σε όλες τις χώρες ολοκληρώνονται και ως εκ τούτου συμπληρώνεται το παζλ της προκριματικής φάσης των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Για την Ομόνοια τα δεδομένα είναι πολύ γνωστά, με τους πρωταθλητές Κύπρου να αρχίζουν το ευρωπαϊκό τους οδοιπορικό από το δεύτερο προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ.

Το «τριφύλλι» κερδίζει έναν γύρο σε σύγκριση με το περασμένο καλοκαίρι, ωστόσο εξακολουθεί να συμμετέχει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με τον συντελεστή της Κύπρου (5.550 βαθμούς) που τους κατατάσσει στο γκρουπ των ανίσχυρων. Το ευρωπαϊκό ταξίδι της Ομόνοιας θα αρχίσει στις 20 ή 21 Ιουλίου και υποψήφιοί της θα είναι δέκα αντίπαλοι. Αυτή τη στιγμή οι τρεις σίγουρες είναι οι Γιουνγκ Μπόις, Σλάβια Πράγας και Ολυμπιακός Πειραιώς. Το σκηνικό στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα έχει ξεκαθαρίσει και είναι γνωστές, επίσης, άλλες έξι ομάδες με τον αστερίσκο πως θα αρχίσουν το ευρωπαϊκό τους ταξίδι στον πρώτο προκριματικό γύρο της διοργάνωσης. Πρόκειται για τις: Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία), Ερυθρός Αστέρας (Σερβία), Λουντογκόρετς (Βουλγαρία) και Μάλμο (Σουηδία), Κλουζ (Ρουμανία), Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία).

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Τα εκατομμύρια τής… κλείνουν το μάτι

Η δέκατη ομάδα θα προκύψει αφού γίνει γνωστή η πρωταθλήτρια ομάδα του Ισραήλ, η οποία πολύ πιθανόν να ξεκαθαρίσει το βράδυ της Τετάρτης. Η Μακάμπι Χάιφα του Ομέρ Ατζίλι (πρώην παίκτης του ΑΠΟΕΛ) εάν κερδίσει την Ιρόνι Κιριάτ Σιμόνα θα στεφθεί πρωταθλήτρια, κάτι που αν συμβεί θα στείλει την Φερεντσβάρος στο γκρουπ των ισχυρών του δεύτερου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ. Η Μακάμπι Χάιφα έχει 75 βαθμούς έναντι 71 της δεύτερης Μακάμπι Τελ Αβίβ, δύο στροφές πριν το τέλος του πρωταθλήματος.

Εάν κατακτήσει το πρωτάθλημα η Μακάμπι Τελ Αβίβ τότε θα είναι αυτή που θα συμπληρώσει τη δεκάδα των ισχυρών στο δεύτερο προκριματικό γύρο, εφόσον βέβαια προκριθεί από τον πρώτο προκριματικό γύρο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ