aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η κοινή πορεία των Σουάρες-Αλμπίν μέχρι τα 20

Ομόνοια: Η κοινή πορεία των Σουάρες-Αλμπίν μέχρι τα 20

Ο Χουάν-Άνχελ Αλμπίν είναι και επίσημα ποδοσφαιριστής της Ομόνοιας. Οι πράσινοι ανακοίνωσαν το βράδυ της Κυριακής (8/7) την απόκτηση του Ουρουγανού επιτελικού μέσου, τον οποίο επέλεξε ο Άνχελ Γκόμεθ για ηγέτη της μεσαίας γραμμής του τριφυλλιού.

Με παραστάσεις από την Λα Λίγκα, όπου κατέγραψε πέραν των 130 εμφανίσεων με τις φανέλες των Χετάφε και Εσπανίο, ο 31χρονος αριστεροπόδαρος άσος θα είναι το νέο «δεκάρι» της Ομόνοιας και ο ποδοσφαιριστής που πιθανότατα θα έχει την ευθύνη των εκτελέσεων στις στημένες φάσεις.

Διαβάστε επίσης: To νέο «δεκάρι» της Ομόνοιας και η «κόντρα» με ΑΠΟΕΛ

Σε όλη του την καριέρα ο Αλμπίν είχε το ρόλο του εκτελεστή των φάουλ και κόρνερ στις ομάδες που αγωνίστηκε, καθώς διακρίνεται για την ικανότητα του στα κτυπήματα. Η πορεία του Αλμπίν, μέχρι 19 ετών, ήταν κοινή με τον σούπερ σταρ της πατρίδας του Ουρουγουάης, Λουίς Σουάρες.

Με τον επιθετικό της Μπαρσελόνα έμαθαν μαζί τα μυστικά της μπάλας στις ακαδημίες της Νασιονάλ και αγωνίστηκαν στην πρώτη ομάδα την σεζόν 2005/06. Κοινή ήταν η πορεία τους και στις μικρές Εθνικές ομάδες της Ουρουγουάης.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Mε τα… χρήματα του Κανού «δεκάρι» με παραστάσεις Πριμέρα

Την ίδια περίοδο πήραν την απόφαση για το ευρωπαϊκό όνειρο οι συνομήλικοι Σουάρες και Αλμπίν. Σε ηλικία 20 ετών ο επιθετικός της Μπαρσελόνα πήρε μετεγγραφή στην Χρόνινγκεν, ενώ το νέο απόκτημα της Ομόνοιας φόρεσε τη φανέλα της Χετάφε, όπου έκατσε μέχρι το 2011.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ