aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η γνωστή «ταρίφα» και ο Ασάντε στην ανάγκη φαίνεται

Ομόνοια: Η γνωστή «ταρίφα» και ο Ασάντε στην ανάγκη φαίνεται

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Η αναμέτρηση της Ομόνοιας με την ΑΕΚ στην «Αρένα» (το α’ μέρος για την ακρίβεια) θα μπορούσε να αποτελεί ένα από τα βασικά θέματα σε διεθνές συνέδριο. Για να εμπεδώσουν όλοι ότι το ποδόσφαιρο είναι τόσο απρόβλεπτο και ενίοτε κυνικό και σκληρό. Οι πράσινοι ήταν εκπληκτικά αποτελεσματικοί και σε ένα ολόκληρο ημίχρονο με τρεις μόνο επισκέψεις στην εστία των Λαρνακέων, «καθάρισαν» το ματς με 3-0! Η γνωστή «ταρίφα» τους στα ντέρμπι. «Τριάρα» χωρίς να δεχθούν γκολ με την ΑΕΛ, με τον ΑΠΟΕΛ, με την Ανόρθωση και χθες με την ΑΕΚ.

Σε εκείνο το σεμιναριακό α’ μέρος, οι γηπεδούχοι τα είχαν όλα εκτός απ’ αυτά που μετράνε στο ποδόσφαιρο. Υπεροχή, κατοχή μπάλας, πέντε – έξι καλές ευκαιρίες, αλλά βρήκαν μπροστά τους τον αίλουρο Φαμπιάνο και τον «σεληνιασμένο» σέντερ φορ Ασάντε και πήγαν στα αποδυτήρια με το βαρύ κι ασήκωτο 0-3. Σκορ που έμοιαζε λες και «φύτρωσαν» τα Ιμαλάια στη Λάρνακα. Γι’ αυτό και το δεύτερο 45λεπτο κύλησε χωρίς μεγάλες εντάσεις και για τις δύο ομάδες. Η Ομόνοια για να διατηρήσει την «ταρίφα» κι η ΑΕΚ προσπαθούσε να μετριάσει την άσχημη της πλευρά στο ξεκίνημα.

Λέμε συχνά ότι «όσα φέρνει η ώρα δεν τα φέρνει ο χρόνος», αλλά ο Ασάντε το… παράκανε. Στο πρόσωπο του Γκανέζου η Ομόνοια βρήκε τον σέντερ φορ που έψαχνε από το ξεκίνημα της περιόδου. Σκοράρει κατά ριπάς και οδηγεί την ομάδα του από επιτυχία σε επιτυχία. Μία στιγμή ανάγκης ήταν αρκετή για να αλλάξει τη διαδρομή των πρασίνων. Ο βασικός σέντερ φορ, ο Μίχαλ Ντούρις, ήταν σε καραντίνα, ο Ανδρόνικος Κακουλλής αντιμετώπιζε πρόβλημα τραυματισμού και ο Μπεργκ δεν μπορούσε να κατεβάσει εικοσάδα.

Είχε την έμπνευση να αναθέσει τον ρόλο στον Ασάντε, ο οποίος σε χρόνο dt βγάζει μάτια και προκαλεί ευχάριστους πονοκεφάλους. Κόντρα στην Πάφος FC δεν σκόραρε, αλλά από εκεί και πέρα ματώνει τα δίχτυα. Γκολ απέναντι στην Καρμιώτισσα, δύο με την Ανόρθωση και άλλα δύο χθες με αντίπαλο την ΑΕΚ στην Αρένα. Αν προσθέσουμε και το γκολ που πέτυχε κόντρα στην ΑΕΛ, έφτασε τα έξι κι είναι ο πρώτος σκόρερ της ομάδας του. Μια στιγμή μονάχα μπορεί να αλλάξει πολλά κι ο 32χρονος (πρώην…) εξτρέμ το ξέρει καλύτερα απ’ όλους. Κι άντε τώρα να τον βγάλεις από την ενδεκάδα για να βάλεις τον νεοφερμένο Τσέποβιτς ή τον Ντούρις που είναι, πλέον, απολύτως καλά στην υγεία του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ