aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η εξήγηση του χρέους των €14.000.000

Ομόνοια: Η εξήγηση του χρέους των €14.000.000

Απόλυτα ειλικρινής, αλλά και κατατοπιστικός, ήταν ο πρόεδρος της Ομόνοιας, Αντώνης Τζιωνής, όσο αφορά στο συνολικό χρέος του Σωματείου. Μιλώντας στη Γενική Συνέλευση, ο πρόεδρος σημείωσε πως παρά τη διαγραφή του δανείου της RCB, το χρέος της Ομόνοιας διατηρήθηκε στα ίδια επίπεδα, δηλαδή περίπου 14 εκατομμύρια ευρώ.

Αυτό συνέβηκε λόγω του ότι μόλις πρόσφατα η Κυβέρνηση ενημέρωσε όλα τα σωματεία, για το πραγματικό ποσό των οφειλών τους προς το Κράτος, υπολογίζοντας σε αυτό επιβαρύνσεις και τόκους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα, ομάδες να παρουσιάζουν οφειλές κατά πολύ μεγαλύτερες, σε σχέση με το ποσό που κατά προσέγγιση υπολόγιζαν. Επιπλέον, όπως είπε ο πρόεδρος της Ομόνοιας, κάποιες δικαστικές διαδικασίες που εκκρεμούσαν εδώ και κάποια χρόνια, έχουν καταλήξει σε απόφαση και τα επίδικα ποσά έχουν μεταφερθεί στις συνολικές υποχρεώσεις του Σωματείου.

Ωστόσο, όπως ο Αντώνης Τζιωνής επεσήμανε, το σχέδιο που προωθεί η ΚΟΠ, για αποπληρωμή των χρεών προς το κράτος σε 180 ισόποσες μηνιαίες δόσεις, ενδέχεται να εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο, εξέλιξη που θα δώσει σημαντικές ανάσες ρευστότητας.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ομόνοιας, το ύψος του χρέους έχει τη δική του σημασία, όμως περισσότερη σημασία έχει το ύψος των υποχρεώσεων στο τέλος κάθε μήνα, καθώς χωρίς διακανονισμούς και με μια καλή συμφωνία μεταξύ σωματείων και κράτους, το συνολικό χρέος είναι απόλυτα βιώσιμο.

Για τις ενέργειες που έγιναν για αύξηση των εσόδων του: «Επεξεργαζόμαστε συνεχώς προτάσεις και ανταποδοτικά σχέδια, ώστε οι Ομονοιάτες να λαμβάνουν πίσω υψηλής ποιότητας υπηρεσίες, προϊόντα και ελκυστικά προνόμια. Πιο συγκεκριμένα: Έγινε το Gala Dinner το οποίο απέφερε έσοδα της τάξης των 60 χιλιάδων ευρώ. Κυκλοφόρησε λαχείο μεταγραφών το οποίο έφερε καθάρα έσοδα στην ομάδα 60 χιλιάδων ευρώ, ενώ άλλες 40 χιλιάδες ευρώ έχουν εισρεύσει από τον ετήσιο λαχνό.

Όσον αφορά τα προϊόντα μας, να πω ότι ο λόγος που παρατηρείται μια στασιμότητα έχει να κάνει με το γεγονός ότι έληξαν τα συμβόλαια που είχαμε με τους υφιστάμενους συνεργάτες, οι οποίοι δεν ενδιαφέρθηκαν για να ανανεώσουν και έτσι ο Σύλλογος, στα πλαίσια της διαδικασίας αξιολόγησης προσφορών, έχει καταλήξει από την αρχή του χρόνου με νέο συνεργάτη για το Νερό, ενώ αναμένεται εντός των ημερών να υπογραφεί νέο συμβόλαιο για την Μπύρα.

Ενέργειες έγιναν, επίσης, στους τομείς της Επικοινωνίας και του Μάρκετινγκ. Επιδιώχθηκε από την αρχή μια πιο αναβαθμισμένη εικόνα στο διαδίκτυο και τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης, ενώ πριν από λίγες μέρες εγκαινιάστηκε η νέα διαδικτυακή πλατφόρμα του Συλλόγου, στην οποία λειτουργεί η συνδρομητική ενότητα «ΟΜΟΝΟΙΑ Premium». Η νέα ιστοσελίδα περιλαμβάνει επίσης τo Διαδικτυακό Κατάστημα της Green Boutique, κάτι που αποτελούσε και προεκλογική μας δέσμευση.

Στο Μάρκετινγκ, συνάψαμε συνεργασία με εταιρεία του ιδιωτικού τομέα, την εταιρεία Consultics, ώστε να ενδυναμώσουμε της προσπάθειες ενίσχυσης του brand του συλλόγου και προσέλκυσης νέων χορηγών. Ένα νέο Σχέδιο που θα παρουσιαστεί σε λίγο στη Γενική Συνέλευση, για να τύχει της έγκρισή σας, αφορά την έκδοση πενταετούς ομολόγου με ένα ιδιαίτερα ελκυστικό επιτόκιο της τάξης του 5%, που προσφέρει στους επενδυτές, εγγυημένα κέρδη.

Πρόκειται για ένα Σχέδιο αμοιβαία επωφελές, τόσο για τον σύλλογο όσο και για τους συμμετέχοντες. Ετοιμάστηκε σε συνεργασία με εξειδικευμένους επαγγελματίες. Θερμή παράκλησή μου είναι να το στηρίξετε, ο καθένας και η καθεμιά στο μέτρο και τον βαθμό που μπορεί. Η επιτυχής εφαρμογή του θα δώσει τεράστιες ανάσες στον σύλλογο.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ