aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η εξαίρεση που έγινε κανόνας

Ομόνοια: Η εξαίρεση που έγινε κανόνας

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια, για τρίτη διαδοχική σεζόν, μένει εκτός Ευρωπαϊκών Κυπέλλων. Ποια; Η Ομόνοια. Ένας μεγάλος σύλλογος, με δεκάδες κατακτήσεις τίτλων, τεράστιες επιτυχίες. Το γεγονός αυτό, είναι χαρακτηριστικό τού τι υποφέρει η Ομόνοια τα τελευταία χρόνια, πόσα μαζεμένα λάθη έγιναν για να φέρουν την ομάδα σε αυτή τη θέση. Να έχει καθιερωθεί στην 5η-6η θέση, ούτε καν 4η, που υπό προϋποθέσεις οδηγεί στην Ευρώπη.

Η εξαίρεση που έγινε κανόνας. Απούσα από τα Ευρωπαϊκά Κύπελλα για μια τριετία, ενώ το καλοκαίρι του 2014 βρέθηκε κυριολεκτικά μιαν ανάσα από τους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, όμως της το στέρησε ο Ρουμάνος διαιτητής, Αλεξάντρου Τούντορ. Το 2017 έμεινε για πρώτη φορά εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, για πρώτη φορά μετά το 2002. Έκτοτε και για τρίτη σερί σεζόν, η Ομόνοια δεν μπορεί να τερματίσει σε θέση που να διασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Χειρότερο επίτευγμα, να μείνει η Ομόνοια δηλαδή εκτός Ευρώπης για περισσότερες από τρεις φορές, καταγράφηκε τη δεκαετία του ’60. Τότε, είχε μείνει χωρίς ευρωπαϊκό εισιτήριο για πέντε διαδοχικές σεζόν. Είχε δηλώσει παρούσα τη σεζόν 1966-67 και ακολούθως ξανά την περίοδο 1972-73. Τη σεζόν 1973-74 δεν αγωνίστηκε στην Ευρώπη, αφού την προηγούμενη περίοδο αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική. Επίσης, την περίοδο 1974-75 απουσίαζε, παρόλο που είχε εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο, λόγω του πραξικοπήματος και της τουρκικής εισβολής τον Ιούλιο και Αύγουστο του 1974 αντίστοιχα.

Δυο διαδοχικές περιόδους η Ομόνοια έμεινε εκτός Ευρωπαϊκών Κυπέλλων, τη δεκαετία του ’90. Αρχικά τις σεζόν 1991-92, 1992-93 και τις σεζόν 1996-97, 1997-98. Προηγουμένως, είχε μείνει σε δυο περιπτώσεις εκτός της δεκαετία του ’80. Συγκεκριμένα, την περίοδο 1980-81 και 1988-89.

Τρίτη σεζόν, λοιπόν, χωρίς να φορέσει ευρωπαϊκό κοστούμι για την Ομόνοια. Τραγικό! Στον Σύλλογο της Λευκωσίας ψάχνουν τη λύση, να βρουν το λάθος και να μην επαναληφθεί ξανά τέτοιο φαινόμενο. Να επιστρέψει η ομάδα σε πρωταγωνιστική πορεία, να επανέλθει στα Ευρωπαϊκά Κύπελλα και να μονιμοποιηθεί στα ψηλά και σταδιακά να αναζητήσει τίτλους, τη χαμένη της αίγλη. Ο σχεδιασμός του προσεχούς καλοκαιριού κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικός εάν όχι καθοριστικός για επίτευξη των πιο πάνω.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ