aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ελπίδα περνά από μιαν αρένα…

Ομόνοια: Η ελπίδα περνά από μιαν αρένα…

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η πρεμιέρα των πλέι οφ φέρνει την Ομόνοια να αγωνίζεται εκτός έδρας με την ΑΕΚ, την ομάδα που ήταν δεύτερη στην κατάταξη με το τέλος της Α’ φάσης του πρωταθλήματος. Παρόλο που θα ακολουθήσουν άλλα εννέα ντέρμπι για το τέλος της σεζόν, το αυριανό ματς στο «ΑΕΚ Αρένα» κρίνεται σημαντικότατο στην προσπάθεια της Ομόνοιας για να εξασφαλίσει ευρωπαϊκό εισιτήριο.

Η διαφορά των πρασίνων από την 3η θέση είναι τέτοια που επιβάλλει το τρίποντο. Σε αντίθετη περίπτωση θα απομακρυνθούν ακόμη περισσότερο από τον στόχο τους και θα ελπίζουν σε ευρωπαϊκή παρουσία στη νέα σεζόν μέσω κυπέλλου. Δηλαδή να κατακτήσει το τρόπαιο μια από τις ομάδες που θα τερματίσει στην πρώτη τριάδα του πρωταθλήματος.

Το ματς με την ΑΕΚ κρίνεται ως κομβικής σημασίας, όχι μόνο από πλευράς βαθμών αλλά και για την ψυχολογία της ομάδας. Αλλιώς θα είναι το κλίμα στο «Ηλίας Πούλλος» μ’ ένα διπλό απόψε και αλλιώς με ατυχές αποτέλεσμα. Πλέον, δεν θα πιστεύει κανείς σε ανατροπή των βαθμολογικών δεδομένων, παρόλο που η Ομόνοια, ως μεγάλη ομάδα, θα κυνηγά τη νίκη σε κάθε αγώνα, όμως ο στόχος της θα περιοριστεί στην 4η θέση.

Αυτό που προσδοκεί ο κόσμος του «τριφυλλιού» στο δύσκολο ματς που αναμένει την ομάδα του, είναι οι ποδοσφαιριστές να δείξουν σωστή νοοτροπία και μέταλλο νικητή. Να καταθέσουν πάθος και δύναμη, να δείξουν ότι θέλουν τη νίκη περισσότερο από τους αντιπάλους τους και να τη διεκδικήσουν με νύχια και δόντια. Η βαριά ήττα στην πρώτη παρουσία της Ομόνοιας στο «ΑΕΚ Αρένα», είναι ένας επιπλέον λόγος για να μοχθήσουν οι ποδοσφαιριστές της για το τρίποντο.

Σημάδια αλλαγής παρουσιάστηκαν στα δύο ματς με τον Ιωακείμ στον πάγκο, παρόλο που με τον ΑΠΟΕΛ οι αδυναμίες σε κάποιους τομείς ήταν και πάλι εμφανείς και ο Κύπριος (υπηρεσιακός) τεχνικός αναμένει ακόμη καλύτερη την ομάδα του. Η αμυντική λειτουργία των πρασίνων, βάσει της εικόνας που παρουσίασαν προηγουμένως, θα αποτελέσει και το κλειδί στην προσπάθειά τους για την επιτυχία.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ