aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ελπίδα είναι ολοζώντανη

Ομόνοια: Η ελπίδα είναι ολοζώντανη

Ολόκληρη η οικογένεια της Ομόνοιας είχε πολλούς λόγους να πανηγυρίσει με την ψυχή της την πρόκριση στους «4» του Κυπέλλου Coca-Cola. Ο κυριότερος, βέβαια, έχει να κάνει με το γεγονός ότι παραμένει ζωντανή στο κυνήγι ενός ευρωπαϊκού εισιτηρίου. Η ελπίδα είναι ολοζώντανη και ο στόχος θα γίνει πραγματικότητα με την κατάκτηση του τροπαίου.

Από κει και πέρα, η πρόκριση ήρθε με ένα καθαρό σκορ κι ενώ ήταν με την πλάτη στον τοίχο. Και δεν ήταν μόνο ο πρώτος αγώνας της προημιτελικής φάσης. Απέναντι στον ΑΠΟΕΛ είχαν προηγηθεί έξι σερί ήττες που πάντα στα ντέρμπι αιωνίων έχουν τη σημασία τους.

Οι «τριφυλλοφόροι» δεν έγιναν -αίφνης- σούπερ ομάδα. Απλά, σε ένα καθοριστικό ματς κατέθεσαν ψυχή, απέφυγαν τα χοντρά λάθη και προσέφεραν χαρά στους οπαδούς τους, οι οποίοι ήταν πεινασμένοι από τη φτωχή συγκομιδή της μίας νίκης στα τελευταία εφτά παιχνίδια τους. Ούτε οι φίλοι του «τριφυλλιού» δεν πίστευαν στην ανατροπή, αφού δεν εξαντλήθηκαν τα 2200 εισιτήρια που είχαν στη διάθεσή τους. Ο Σωφρόνης Αυγουστή, σίγουρα έβαλε «πινελιές» στην όλη προσπάθεια, αλλά η εμπειρία του έχει αποδείξει ότι υπάρχει μπόλικος δρόμος ακόμη.

Γι’ αυτό εξάλλου κι έσπευσε να… επαναφέρει τους παίκτες του στην τάξη. Δεν μπορούσε να είναι πιο κυνικός λέγοντας «δεν κάναμε ακόμα τίποτα». Τόνισε, όμως ότι το 2-0 απέναντι στον «αιώνιο» αντίπαλο θα δώσει χαρά και ψυχολογία στους παίκτες του και στον κόσμο για τη συνέχεια. Όντως, κάποιοι απ’ αυτούς το ήθελαν πολύ και το έδειξαν. Πρώτος και καλύτερος ο Νικόλας Παναγιώτου, ο οποίος -εν ολίγοις- επιβεβαίωσε ότι η μη χρησιμοποίησή του αδικούσε πρωτίστως την Ομόνοια. Ο Φαμπιάνο ήταν… Φαμπιάνο εκεί που χρειάστηκε, ενώ ο Ανσαριφάρντ που άνοιξε το σκορ, βελτιώνεται συνεχώς.

Ο Ιρανός φορ που σε χθεσινή ανάρτησή του έγραψε «εμπιστοσύνη στο πλάνο του θεού», θα δώσει κανονικά το «παρών» του στον τελευταίο αγώνα της κανονικής περιόδου κόντρα στην Καρμιώτισσα, αφού ο Σωφρόνης αποφάσισε να εκτίσει την ποινή του, στην πρώτη αγωνιστική των πλέι οφ. Εν τω μεταξύ, έγινε γνωστό ότι ο Πάρης Ψάλτης χάνει το υπόλοιπο της σεζόν, αφού ο τραυματισμός του στον τένοντα του ορθού μηριαίου είναι σοβαρός.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ