aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η έκρηξη χαράς παρέσυρε ακόμη και τα… περιοριστικά μέτρα

Ομόνοια: Η έκρηξη χαράς παρέσυρε ακόμη και τα… περιοριστικά μέτρα

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Δεν ήταν απλά έντεκα χρόνια φαγούρας. Έμοιαζαν περισσότερο με έντεκα χρόνια ξηρασίας. Και το χειρότερο; Σε ένα περιβάλλον, στο οποίο ο… ανταγωνισμός άνθιζε και μεγαλουργούσε σε εύφορα εδάφη. Έντεκα χρόνια χωρίς τίτλο πρωταθλήματος για την Ομόνοια, ήταν το μεγαλύτερο διάστημα στην ιστορία της, από την ίδρυσή της, το 1948.

Ουδέποτε χρειάστηκε να περιμένει τόσο πολύ. Για τους φίλους της (και για τους μεγαλύτερους σε ηλικία), σίγουρα ήταν μια «βασανιστική» περίοδος, η οποία έληξε χθες. Γι’ αυτό κι η έκρηξη χαράς ήταν τέτοια που παρέσυρε μαζί της ακόμη και τα… περιοριστικά μέτρα για την προστασία από τον κορωνοϊό. Εκατοντάδες, χιλιάδες οπαδοί των πρασίνων, βγήκαν στους δρόμους για να πανηγυρίσουν το γλυκό 21ο.

Η αλήθεια είναι ότι μπήκαν γερά θεμέλια εδώ και δύο χρόνια. Με μπροστάρη τον πρόεδρο Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος έβαλε τους «τριφυλλοφόρους» σε πρωτόγνωρα μονοπάτια. Με νέο τρόπο σκέψης, με νέο τρόπο διοίκησης, με μεγαλύτερη οικονομική άνεση. Μαζί του ταίριαξε κι ο Χένινγκ Μπεργκ, ο «τρελός» ο Νορβηγός, ο οποίος πέραν πάσης αμφιβολίας έβαλε αυτό το κάτι παραπάνω που χρειαζόταν ο κοιμώμενος γίγαντας, για να τραντάξει το έδαφος. Η Ομόνοια ήταν στην πρώτη θέση όταν πέρυσι διακόπηκε άδοξα το πρωτάθλημα λόγω της πανδημίας, έκανε την σπουδαιότερη ευρωπαϊκή της διαδρομή με τη συμμετοχή σε ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και το νερό μπήκε στ’ αυλάκι με νέα ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Ο (χθεσινός) κρίκος στη μεγάλη πράσινη αλυσίδα προστέθηκε σαν σε παραμύθι. Η Ομόνοια βρήκε τον τρόπο να νικήσει την ΑΕΚ στην Αρένα με 1-0 (σκόρερ ο Παπουλής στο 49’), αλλά την ίδια ώρα ο μεγάλος ανταγωνιστής της στη μάχη του τίτλου, ο Απόλλων, δεν μπορούσε να ξεπεράσει το εμπόδιο του Ολυμπιακού (2-2) κι έτσι ο «τελικός των τελικών» της τελευταίας αγωνιστικής δεν θα γίνει ποτέ…

Μάλλον «έγινε» για ένα πεντάλεπτο περίπου, όταν ολόκληρη η αποστολή της Ομόνοιας, στη μέση της Αρένα παρακολουθούσε από τα… κινητά την  εξέλιξη του αγώνα στο Τσίρειο. Με το τελευταίο σφύριγμα, η έκρηξη συναισθημάτων ήταν εκκωφαντική. Η Ομόνοια δημιούργησε μια διαφορά πέντε βαθμών από τους κυανόλευκους της Λεμεσού, η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί στην αγωνιστική που απομένει. Ήταν η αφετηρία του τρελού πράσινου πανηγυριού που αναμένεται να κρατήσει για αρκετό καιρό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ