aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η ευτυχία έρχεται… πλαγίως

Ομόνοια: Η ευτυχία έρχεται… πλαγίως

TOY ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Δεν θα αποκαλύπταμε τα μυστικά του… Πενταγώνου αν γράφαμε πως η υπόθεση «δημιουργία γκολ» της Ομόνοιας φέρει φαρδιά-πλατιά την υπογραφή του Γιαν Λέτσγιακς. Με 14 ασίστ σε όλες τις διοργανώσεις, ο Τσέχος αριστερός μπακ είναι ο νούμερο 1 «σερβιτόρος» των πράσινων σκόρερ. Ωστόσο, αν και έχει διαφορά από τους άλλους, δεν είναι ο μοναδικός ποδοσφαιριστής των άκρων που φτιάχνει τέρματα για τους συμπαίκτες του.

Άλλοι οκτώ τριφυλλοφόροι έδωσαν ασίστ κατά την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο, χωρίς να υπάρχει ανάμεσά τους κάποιος που να μετρά περισσότερες από τα δάκτυλα του ενός χεριού. Μαζί έδωσαν 17 και με τις δικές του Λέτσγιακς ο αριθμός φτάνει στις 31 (τα άλλα γκολ στη σεζόν επιτεύχθηκαν από ατομικές ενέργειες, από ριμπάουντ μετά από απόκρουση ή κόντρα, από εκτελέσεις πέναλτι ή απευθείας στατικές φάσεις).

Από ό,τι δείχνουν οι αριθμοί λοιπόν, η προσφιλής οδός των παικτών του Χένινγκ Μπεργκ για να δημιουργήσουν γκολ είναι τα άκρα. Διότι στις 14 ασίστ του Λέτσγιακς, προστίθεται και εκείνες των πλάγιων επιθετικών Ερίκ Μποτεάκ (3), Τιάγκο Φερέιρα (3), Ερνέστ Ασάντε (2), Φώτη Παπουλή (2) και Μαρίνου Τζιωνή (2). Συνολικά, 26 πάσες ή σέντρες από ακραίους παίκτες που είχαν ευτυχή κατάληξη για την Ομόνοια.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Ο Μπεργκ θέλει να μην αλλάξει τίποτα

Όσο για την τροφοδοσία από το κέντρο, θα περίμενε κανείς πως θα ήταν μεγαλύτερη, ωστόσο εντοπίζονται μόνο τέσσερις πάσες από τις οποίες προήλθαν γκολ, από τους Βίτορ Γκόμες (3) και Ζόρντι Γκόμεθ (1). Τέλος, μία ασίστ έδωσε και ο σέντερ φορ Μάρκο Τσέποβιτς.

Οι ασίστ των παικτών της Ομόνοιας

Γιαν Λέτσγιακς 14
Βίτορ Γκόμες 3
Ερίκ Μποτεάκ 3
Τιάγκο Φερέιρα 3
Φώτης Παπουλής 2
Ερνέστ Ασάντε 2
Μαρίνος Τζιωνής 2
Ζόρντι Γκόμεθ 1
Μάρκο Τσέποβιτς 1

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ