aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η δύσκολη θέση και η ελπίδα

Ομόνοια: Η δύσκολη θέση και η ελπίδα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το τέλος της 32ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος βρήκε την Ομόνοια να μένει δυο βαθμούς μακριά από την 4η θέση, μετά τη χθεσινή ισοπαλία της ΑΕΛ με τον Απόλλωνα. Αυξήθηκε κατά ένα βαθμό η διαφορά (57 έναντι 59) με το πέρας της αγωνιστικής, ωστόσο, εξακολουθεί να μην είναι μεγάλη, διατηρώντας τους πράσινους ζωντανούς στη διεκδίκηση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου, το οποίο θα κριθεί μέσω Κυπέλλου.

Παρόλο που η Ομόνοια παραμένει στην πιο δύσκολη θέση, έχει κάθε δικαίωμα να ελπίζει. Θα πρέπει, όμως, να ανεβάσει την απόδοσή της στη συνέχεια και κυρίως να πάρει βαθμούς που θα της επιτρέψουν να υπερπηδήσει την ΑΕΛ στη βαθμολογία. Το «τριφύλλι» πληρώνει τα σοβαρά αμυντικά του λάθη, τα οποία του στοίχισαν σημαντικούς βαθμούς στην τρέχουσα σεζόν, γι’ αυτό και βρίσκεται στην 5η θέση.

Τέσσερις στροφές πριν από το τέλος της σεζόν, η Ομόνοια καλείται να ανατρέψει τα σε βάρος της δεδομένα, να ολοκληρώσει τη σεζόν στην 4η θέση και να ελπίζει σε έξοδο στην Ευρώπη. Οι πράσινοι, την επόμενη αγωνιστική θα αναμετρηθούν εκτός έδρας με την Ανόρθωση, η οποία χθες φρέναρε τον ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ. Μπορεί να είναι αδιάφορη, αλλά παίζει για την πάρτη της και την ψυχολογία της, αφού δηλώνει παρούσα στην ημιτελική φάση του Κυπέλλου.

Ακολούθως, θα πάει στο Τσίρειο για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα, από τον οποίο μετρά τρεις ήττες και μια ισοπαλία στην τρέχουσα περίοδο. Θα ακολουθήσει το ντέρμπι «αιωνίων» με την Ομόνοια ως τυπικά γηπεδούχο, ενώ οι υποχρεώσεις της ομάδας θα ολοκληρωθούν στο Τσίρειο με αντίπαλο την ΑΕΛ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ