aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η διαφορά Φαμπιάνο – Ουζόχο και η ελευθερία που δίνει στον Μπεργκ

Ομόνοια: Η διαφορά Φαμπιάνο – Ουζόχο και η ελευθερία που δίνει στον Μπεργκ

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΓΑΒΡΙΗΛ

Η είδηση με τους τραυματισμούς των Φρανσίς Ουζόχο και Κωνστανίτνου Παναγή έσκασε σαν… βόμβα στο «Ηλίας Πούλλος» και στον Χένινγκ Μπεργκ και τους συνεργάτες του. Ωστόσο, οι πράσινοι κινήθηκαν με μεθοδικότητα, ηρεμία και ενέταξαν στο ρόστερ τους έναν τουλάχιστο ισάξιο τερματοφύλακα με τον Ουζόχο, όπως είναι ο Φαμπιάνο Ριμπέιρο.

Ο Βραζιλιάνος κίπερ μπήκε από νωρίς στα… βαθιά και μάλιστα κολύμπησε πολύ καλά, καθότι στα τρία παιχνίδια που αγωνίστηκε ήταν απόλυτα σταθερός και βοήθησε την ομάδα του να πάρει το ζητούμενο. Στο ντεμπούτο του στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» ήταν από τους καλύτερους παίκτες του «τριφυλλιού», κράτησε το μηδέν και έδωσε στην Ομόνοια τον υπερπολύτιμο βαθμό (0-0), με τον Ολυμπιακό προδόθηκε από την άμυνα του (1-1), σε ένα γκολ που ήταν αδύνατο να αντιδράσει και με τον Εθνικό Άχνας δέχθηκε γκολ από απευθείας εκτέλεση φάουλ όπου η μπάλα κόντραρε στο τοίχος και άλλαξε πορεία (2-1).

Σίγουρα ο Φαμπιάνο δεν έχει τα αντανακλαστικά ούτε και τα προσόντα του Νιγηαριανού κίπερ, ωστόσο έχει καλές τοποθετήσεις, είναι σταθερότατος και έχει περισσότερες εμπειρίες από τον Ουζόχο. Αυτό όμως που κάνει τη διαφορά είναι το παιχνίδι του με την μπάλα στα πόδια. Ο πρώην άσος της Πόρτο, είναι άνετος και αρκετά καλύτερος από τον Ουζόχο σ’ αυτό τον τομέα του παιχνιδιού. Το γεγονός αυτό, μπορεί να βοηθήσει την Ομόνοια στην κυκλοφορία της μπάλας, αρχίζοντας οργανωμένα τις επιθέσεις της από τον τερματοφύλακα.

Ενδεικτικό, το πρώτο γκολ που πέτυχαν οι πράσινοι απέναντι στον Εθνικό, όπου ο Βραζιλιάνος κίπερ βρίσκει με ωραία μπαλιά τον συμπατριώτη του, Τιάγκο προτού ο τελευταίος δώσει έτοιμο γκολ στον Ντάρμπισαϊρ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ