aekaelanorthosisapoelapollonarisethnikos achnasΠΑΡΑΛΙΜΝΙkarmiotissasalaminaΟΜΟΝΟΙΑ ΑΡΑΔΙΠΠΟΥomonoiaΟΜΟΝΟΙΑ 29ΗΣ ΜΑΙΟΥpafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η διαχείριση των 6812 εισιτήριων στους αγώνες των ομίλων

Ομόνοια: Η διαχείριση των 6812 εισιτήριων στους αγώνες των ομίλων

Ιστορική ήταν η χθεσινή ημέρα για την Ομόνοια. Οι πράσινοι για πρώτη φορά από την ίδρυσή τους έλαβαν μέρος σε κλήρωση ευρωπαϊκού ομίλου και το γεγονός αυτό γέμισε περηφάνια όσους απαρτίζουν το ποδοσφαιρικό τμήμα και τον κόσμο του «τριφυλλιού». Μετά τον αποκλεισμό του ΑΠΟΕΛ στην Τσεχία από την Σλόβαν Λίμπερετς η Ομόνοια είναι η μοναδική εκπρόσωπος της Κύπρου που συνεχίζει στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις.

Η κληρωτίδα την έφερε στο 5ο γκρουπ του Γιουρόπα Λιγκ με αντιπάλους την φημισμένη και μπαρουτοκαπνισμένη στα ευρωπαϊκά κύπελλα Αϊντχόφεν, τον γνωστό και μη εξαιρετέο ΠΑΟΚ και την πρωτάρα μεν αλλά επικίνδυνη Γρανάδα. Άλλωστε, ούτε για αστείο μία κυπριακή ομάδα δεν μπορεί να θεωρήσει εαυτόν καλύτερο από μία ομάδα που συμμετέχει στην κορυφαία κατηγορία της Ισπανίας.

Το «ταξίδι» της Ομόνοιας στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αρχίζει στις 22 Οκτωβρίου από την «Τούμπα» με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ, ενώ ο πρώτος εντός έδρας αγώνας θα διεξαχθεί μία βδομάδα αργότερα (29 Οκτωβρίου) με τους πράσινους να υποδέχονται την Αϊντχόφεν.

Η ΟΥΕΦΑ άναψε «πράσινο» για παρουσία κόσμου στα παιχνίδια των ευρωπαϊκών διοργανώσεων σε ποσοστό 30% της χωρητικότητας των γηπέδων και εφόσον φυσικά το επιτρέπει η Κυβέρνηση κάθε χώρας. Στην Κύπρο, τα δεδομένα της στιγμής με την πανδημία του κορωνοϊού δεν φράζουν τον δρόμο για τους οπαδούς της Ομόνοιας να βρεθούν δίπλα στην αγαπημένη τους ομάδας.

Το 30% της χωρητικότητας του ΓΣΠ αντιστοιχεί σε 6812 εισιτήρια, αριθμός πολύ μικρός για να ικανοποιήσει τη ζήτηση που υπάρχει. Στην Ομόνοια δεν έχει ακόμη αποφασιστεί ο τρόπος διάθεσης των εισιτηρίων. Η έκδοση πακέτων για τους τρεις εντός έδρας αγώνες που εφάρμοζαν και άλλες κυπριακές ομάδες είναι ένα ενδεχόμενο, όμως πολύ πιθανόν να μην ακολουθηθεί αυτή η πρακτική από την στιγμή που ελλοχεύει ο κίνδυνος σε περίπτωση έξαρσης της πανδημίας να απαγορευτεί η παρουσία κόσμου στα γήπεδα. Άλλωστε, υπάρχει το παράδειγμα με το διάταγμα του Υπουργείου Υγείας με την απαγόρευση παρουσίας θεατών σε αθλητικές εγκαταστάσεις στη Λάρνακα για διάστημα δύο βδομάδων.

Διαβάστε επίσης: Το πρόγραμμα της Ομόνοιας στο Γιουρόπα Λιγκ, πρεμιέρα με ΠΑΟΚ στην Τούμπα

Η τελική απόφαση για έκδοση πακέτου εισιτηρίων ή μεμονωμένων εισιτηρίων για τους τρεις εντός έδρας αγώνες θα ληφθεί αρχές της επόμενης βδομάδας. Το μόνο βέβαιο είναι πως η πανδημία του κορωνοϊού θα στερήσει από χιλιάδες φίλους της Ομόνοιας κάτι που εδώ και χρόνια περίμεναν με ανυπομονησία.

Διαβάστε επίσης: Tα δεδομένα με Χρόνινχεν και Τζιωνή

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ