aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η χρονιά κλείνει με... happy end

Ομόνοια: Η χρονιά κλείνει με… happy end

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Το τελευταίο ματς της χρονιάς 2016 θα δώσει αύριο το απόγευμα η Ομόνοια. Αντίπαλός της η Δόξα στο Μακάρειο. Κατά σύμπτωση και πέρσι, λίγο πριν εκπνεύσει το 2015 (συγκεκριμένα στις 22 Δεκεμβρίου), το «τριφύλλι» αντιμετώπισε την ομάδα της Κατωκοπιάς εκτός έδρας. Νικητές οι πράσινοι με το στενό 1-0. Η απόδοσή τους δεν ήταν η αναμενόμενη, σε σημείο μάλιστα που αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς τους.

Αυτό που θα θελήσουν Κάρβερ και ποδοσφαιριστές, παρόλο που κάθε ματς είναι ξεχωριστό, είναι να πάρουν και φέτος τη νίκη και αν είναι δυνατό να συνδυαστεί με καλή εμφάνιση όπως έκαναν και στο παιχνίδι που προηγήθηκε με την Αναγέννηση. Βεβαίως, ο βαθμός δυσκολίας του αυριανού αγώνα φαντάζει μεγαλύτερος, κάτι που γνωρίζουν στο «Ηλίας Πούλλος».

Όχι μόνο πέρσι αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια το τέλος ήταν ευχάριστο για την Ομόνοια. Αναδείχθηκε νικήτρια στα ισάριθμα παιχνίδια που κλήθηκε και έδωσε λίγες μέρες πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Μετρά το απόλυτο των βαθμών, είτε ο αγώνας που έδωσε ήταν στο ΓΣΠ είτε εκτός έδρας. Οι πράσινοι έχουν τον τρόπο να κάνουν αν μη τι άλλο ευχάριστες τις γιορτές που ακολουθούν, παρόλο που αυτό που όλοι επιθυμούν είναι να πανηγυρίσουν ένα τίτλο με το τέλος της σεζόν.

Την τριετία 2012-15 η Ομόνοια έκλεινε την χρονιά με αγώνα στην έδρα της. Επικράτησε διαδοχικά των Εθνικού (2-1), Ανόρθωσης (3-2) και Νέας Σαλαμίνας (3-0). Τη σεζόν 2011-12 πέρασε με το διπλό από την έδρα της Αλκής με το άνετο 3-0. Η τελευταία απώλεια βαθμών στο ματς με το οποίο έκλεισε την χρονιά ήταν τη σεζόν 2010-11, όταν έμεινε στην ισοπαλία (0-0) με τον Εθνικό εκτός έδρας.

Στα πόδια των παικτών της Ομόνοιας είναι να δώσουν συνέχεια στη θετική παράδοση που δημιούργησαν την τελευταία πενταετία, που της φέρει να κλείνουν νικηφόρα την χρονιά.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΜΑΤΣ ΤΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

2015    Δόξα – Ομόνοια 0-1

2014    Ομόνοια – Νέα Σαλαμίνα 3-0

2013    Ομόνοια – Ανόρθωση 3-2

2012    Ομόνοια – Εθνικός 2-1

2011    Αλκή – Ομόνοια 0-3

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ