aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η μπίλια έκατσε στον Τιμ Ματάβζ (vid)

Ομόνοια: Η μπίλια έκατσε στον Τιμ Ματάβζ (vid)

Και το όνομα αυτού: Τιμ Ματάβζ. Η προσπάθεια της Ομόνοιας για μετεγγραφική ενίσχυση αποφέρει καρπούς με το «τριφύλλι» να είναι πολύ κοντά στην απόκτηση του Σλοβένου επιθετικού.

Ο 33χρονος ποδοσφαιριστής έχει αξιοσημείωτο βιογραφικό, καθώς θήτευσε για αρκετά χρόνια στο ψηλότερο επίπεδο του ολλανδικού ποδοσφαίρου με τις φανέλες των Χρόνιγκεν, Αϊντχόφεν και Φίτεσε, ενώ αγωνίστηκε δύο σεζόν στην Μπουντεσλίγκα με την Άουσμπουργκ (35 συμμετοχές, τρία γκολ) και μία σεζόν στην Serie A με τη Τζένοα (7 συμμετοχές, κανένα γκολ). Το πρώτο εξάμηνο της φετινής σεζόν ήταν στην Μπουρσασπόρ Τουρκίας, όπου κατέγραψε 16 συμμετοχές (12 ως βασικός) και δύο γκολ. Πέρυσι, ο ύψους 1.88μ. επιθετικός ήταν στην Αλ Ουάχντα στο Αμπού Ντάμπι με απολογισμό 12 γκολ σε 19 εμφανίσεις.

Η Ομόνοια συμφώνησε με την πλευρά του ποδοσφαιριστή, ο οποίος εδώ και μέρες ήταν στη διαδικασία λύσης της συνεργασίας του με την τουρκική ομάδα καθώς είχε να παίρνει περίπου 550.000 ευρώ από την Μπουρσασπόρ. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι εάν δεν προκύψει κάποιο απρόοπτο ο Ματάβζ θα έρθει στην Κύπρο για να ενταχθεί υπό τις οδηγίες του Χένινγκ Μπεργκ. Είναι έτοιμος από πλευράς ετοιμότητας, καθώς τελευταίος του αγώνας ήταν στις 16 Ιανουαρίου. Έπαιξε 44 φορές με τη φανέλα της Εθνικής Σλοβενίας και πέτυχε 11 γκολ.

Για χατίρι του ξοδεύτηκαν 12.600.000 ευρώ με τις Χρόνιγκεν, Αϊντχόφεν και Άουσμπουργκ να πλήρώνουν χρήματα για να τον αγοράσουν. Η πρώτη ξόδεψε 1.100.000 ευρώ το καλοκαίρι του 2017 για να τον αγοράσει από την Γκόριτσα Σλοβενίας. Τέσσερα χρόνια αργότερα τον «μοσχοπούλησε» στην Αϊντχόφεν, η οποία έβγαλε από το ταμείο 7.000.000 ευρώ για να τον αποκτήσει. Το Καλοκαίρι του 2014 τον αγόρασε 4.000.000 και τον παραχώρησε δανεικό στην Τζένοα δύο χρόνια αργότερα για 500.000 ευρώ.

H καριέρα του σε αριθμούς

Untitled
 

Δείτε τον σε δράση

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ