aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η άποψη του Μπεργκ για τους νεαρούς και «καλό τεστ με Ανόρθωση»

Ομόνοια: Η άποψη του Μπεργκ για τους νεαρούς και «καλό τεστ με Ανόρθωση»

Ο προπονητής της Ομόνοιας, Χένινγκ Μπεργκ, μίλησε για το χθεσινό (11/10) φιλικό απέναντι στον Π.Ο. Ξυλοτύμβου όπου οι πράσινοι επικράτησαν 2-0 με γκολ των Λοΐζου-Τιάγκο,  την ενθαρρυντική παρουσία αρκετών νεαρών ποδοσφαιριστών και το ντέρμπι που ακολουθεί με την Ανόρθωση.

Ποια τα συμπεράσματα σας από το φιλικό προετοιμασίας απέναντι στον Π.Ο. Ξυλοτύμβου;

«Ήταν ένα καλό φιλικό προετοιμασίας, καθώς υπάρχει η διακοπή λόγω των εθνικών ομάδων. Φυσικά έχουμε πολλούς παίκτες που απουσιάζουν, όμως αυτοί που βρίσκονται εδώ χρειαζόταν να αγωνιστούν σε ένα παιχνίδι. Ήταν ένας καλός αγώνας για εμάς, είχαμε κάποιους παίκτες που επέστρεψαν από τραυματισμό και ήταν σημαντικό να αγωνιστούν για να επανέλθουν πλήρως στο επίπεδο της φυσικής τους κατάστασης. Επίσης, είχαμε κάποιους νεαρούς παίκτες που είχαν την ευκαιρία να πάρουν χρόνο συμμετοχής με την πρώτη ομάδα και ήταν μία καλή εμπειρία γι’ αυτούς. Γενικά είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ήταν δύσκολο να βρούμε ρυθμό στο πρώτο ημίχρονο, όμως στο δεύτερο τα πράγματα έγιναν καλύτερα, πετύχαμε δύο γκολ και είχαμε καλή απόδοση».

Ποια η άποψη σας για την παρουσία νεαρών ποδοσφαιριστών στο δεύτερο ημίχρονο;

«Το απόλαυσαν, δούλεψαν σκληρά, έδειξαν πως έχουν ποιότητα και σωστή νοοτροπία. Γι’ αυτό είμαι πολύ ικανοποιημένος. Ο Λοΐζου σκόραρε ένα πολύ ωραίο γκολ, όπως και ο Τιάγκο, που δεν είναι νεαρός, αλλά έδειξε την ποιότητα του με τον τρόπο που έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Είχαμε αρκετούς νεαρούς παίκτες που αγωνίστηκαν στο δεύτερο ημίχρονο. Κάποιους τους είδα πρώτη φορά όπως ο Αντρέας Σάββα, όμως οι υπόλοιποι κάνουν προπόνηση μαζί μας εδώ και καιρό. Έτσι, ήταν καλό που τους παρακολούθησα και σε συνθήκες ενός αγώνα».

Τώρα, ακολουθεί το ντέρμπι απέναντι στην Ανόρθωση. Πώς το περιμένετε;

«Κάθε παιχνίδι είναι δύσκολο. Απέναντι στην Πάφο ηττηθήκαμε, όμως είχαμε πολύ καλές ευκαιρίες και θα έπρεπε να κερδίσουμε. Όμως, έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Τώρα μας περιμένει το ντέρμπι με την Ανόρθωση. Κάναμε μία καλή αρχή στη σεζόν, βρισκόμαστε σε καλή κατάσταση, είμαστε μία νέα ομάδα που βελτιώνεται και αναπτύσσεται και εργαζόμαστε σκληρά για να γινόμαστε καλύτεροι. Οπότε, το παιχνίδι με την Ανόρθωση θα είναι ένα καλό τεστ για εμάς, επειδή και αυτοί κάνουν μία καλή αρχή στη σεζόν, είχαν θετικά αποτελέσματα και με την ατμόσφαιρα που θα υπάρχει στο γήπεδο τους, θα γίνει ένα καλό παιχνίδι».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ