aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η αποφυγή του (οικονομικού) «πονοκέφαλου» και οι δύο νεοφερμένοι

Ομόνοια: Η αποφυγή του (οικονομικού) «πονοκέφαλου» και οι δύο νεοφερμένοι

Είναι, χωρίς υπερβολή, η μοναδική φορά τα τελευταία χρόνια που είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις για το αν θα αποχωρήσουν από την Ομόνοια κάποιοι παίκτες που διατηρούν συμβόλαιο και για τη νέα σεζόν. Υπάρχει απόλυτη ικανοποίηση από πλευράς τεχνικής ηγεσίας και Ομάδας Προγραμματισμού για όλα όσα πρόσφεραν οι ποδοσφαιριστές που δεσμεύονται για τουλάχιστον ακόμη ένα χρόνο με το «τριφύλλι», γι’ αυτό και θα διατηρηθούν -εκτός συγκλονιστικού απροόπτου- όλοι στο ρόστερ της ομάδας.

Δηλαδή το φετινό καλοκαίρι ίσως να είναι και το μοναδικό στα χρονικά που στην Ομόνοια δεν θα μπουν σε διαπραγματεύσεις για «σπάσιμο» συμβολαίων, διαδικασία που στο πρόσφατο παρελθόν πλήγωσε αρκετά οικονομικά τους «πράσινους». Τόσο καλός προγραμματισμός έγινε την περασμένη θερινή μετεγγραφική περίοδο που στην Ομόνοια όχι μόνο δεν επιθυμούν να διώξουν παίκτες, αλλά θέλουν να κρατήσουν και ορισμένους από αυτούς που είτε λήγει ο δανεισμός τους είτε ολοκληρώνεται το συμβόλαιό τους.

Από τους Φαμπιάνο (μένει ελεύθερος), Παντιλίμον (δανεικός) και Ουζόχο (δανεικός) μόνο ένας μπορεί να παραμείνει και επιθυμία είναι αυτός να είναι ο Βραζιλιάνος και το τρίο των τερματοφυλάκων να συμπληρώνουν οι Παναγή και Κυριακίδης. Άρα αυτομάτως θα αδειάσει και μια θέση στο ρόστερ για μετεγγραφή λαμβάνοντας υπόψη ότι ο Νιγηριανός είχε διαγραφεί μετά τον σοβαρό τραυματισμό του.

Όσον αφορά στους Χούμποτσαν (μένει ελεύθερος), Λούφτνερ (δανεικός), Ακιντόλα (δανεικός) και Στυλιανού (δανεικός) τα δεδομένα έχουν ως εξής: Ο Σλοβάκος αμυντικός δέχθηκε πρόταση για να παραμείνει όπως αποκάλυψε ο ίδιος, ενώ τον Τσέχο στόπερ και τον Νιγηριανό εξτρέμ θέλει να τους διατηρήσει στο δυναμικό της η Ομόνοια και αν τα καταφέρει δεν θα κάνει μετεγγραφές στη θέση τους. Ο Κύπριος δεξιός μπακ ανήκει στην Ανόρθωση και αν θα επιστρέψει στην «Κυρία» ή θα παραμείνει δεν επηρεάζει στο θέμα των μετεγγραφών ξένων/κοινοτικών, ενώ ο Μίκου που μένει ελεύθερος δύσκολα κληθεί να ανανεώσει, επομένως κι εκεί θα αδειάσει άλλη μια θέση.

Με τα πιο πάνω δεδομένα, όπως αντιλαμβάνεται κανείς, εφόσον η Ομόνοια καταφέρει να κρατήσει τους παίκτες που επιθυμεί, τότε θα δικαιούται να κάνει μόνο δύο προσθήκες παικτών πάνω των 22 ετών για τον Κατάλογο Α’, αφού τόσες θα είναι οι άδειες θέσεις στο ρόστερ της. Εάν προκύψει οποιαδήποτε απρόοπτη αποχώρηση με παίκτη που διατηρεί συμβόλαιο, τότε το κενό που θα δημιουργείται θα μπορεί να κλείνει με μετεγγραφή.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ