aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑOμόνοια: Η απίστευτη γκάφα του γιατρού που έστειλε τον Μπεργκ στην Αγγλία

Oμόνοια: Η απίστευτη γκάφα του γιατρού που έστειλε τον Μπεργκ στην Αγγλία

Την ιστορία πως από το πρωτάθλημα της Νορβηγίας και τις Βαλερένγκα και Λίλεστρομ βρέθηκε στην Πρέμιερ Λιγκ για λογαριασμό της Μπλάκμπερν για να μετακομίσει αργότερα στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με την οποία στέφθηκε πρωταθλητής Ευρώπης διηγήθηκε ο Χένινγκ Μπεργκ.

Ο Νορβηγός προπονητής της Ομόνοιας σε συνέντευξή του στο διαδικτυακό κανάλι HPO αποκάλυψε την πρώτη επαφή που είχε με τον Κένι Νταλγκλίς σε παιχνίδι της Εθνικής Αγγλίας με την Νορβηγία.

To σχετικό απόσπασμα από τη συνέντευξη

«Ο Νταλγκλίς ήταν προπονητής της Μπλάκμπερν την περίοδο εκείνη και χρειαζόταν ένα δεξί μπακ, είχαν μόλις πάρει προαγωγή στην Πρέμιερ Λιγκ. Ήμουν με την Εθνική ομάδα της Νορβηγίας και παίζαμε με την Αγγλία, νομίζω ήταν παιχνίδι πρόκρισης για το Γιούρο. Ήταν μόλις είχα μπει στην Εθνική ομάδα οπόταν δεν έπαιζα συχνά στην αρχή. Ήμουν απογοητευμένος που δεν ξεκίνησα το ματς γιατί πίστευα πως έπρεπε (γέλια).

Ο καλός μου φίλος Πέτερσεν ξεκίνησε το ματς και μετά από περίπου 20 λεπτά σε μία μονομαχία με τον Ίαν Ράιτ είχε δεχθεί αγκωνιά στο κεφάλι και ήταν κάτω στο πάτωμα. Ο γιατρός έτρεξε να τον ελέξει και ξερεις οι γιατροί σου κάνουν τις καθορισμένες ερωτήσεις σε τέτοιες περιπτώσεις. Πώς είσαι; Πώς σε λένε; Ποιο είναι το σκορ και τέτοιες ερωτήσεις για να ελέγξουν εάν είσαι καλά. Και ο Πέτερσεν έλεγε “ναι”. Είπε το όνομά του, είπε το σκορ 0-0 που ήταν σωστό, αλλά το πρόβλημα ήταν ο γιατρός μας, γιατί δεν παρακολουθούσε σωστά το παιχνίδι. Επειδή η Αγγλία μάς πίεσε πολύ και είχε πολλές ευκαιρίες νόμιζε ότι η Αγγλία προηγείτο.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Έφερα στην Ομόνοια τον πιο έξυπνο ποδοσφαιρικά άνθρωπο που ξέρω»

Έτσι, όταν ο Πέτερσεν έλεγε “είμαι καλά” και “το σκορ είναι 0-0”, του απάντησε ο γιατρός “λυπάμαι αλλά έχεις διάσειση και πρέπει να βγεις έξω. Τότε ετοιμάστηκα πάρα πολύ γρήγορα και έπαιξα το υπόλοιπο παιχνίδι. Ξέρω ότι ο Νταλγκλίς είδε αυτό το ματς και με ζήτησε να πάω στην προπόνηση τους, προπονήθηκα και μετά από αυτό μου πρόσφεραν συμβόλαιο. Ήταν καλό που ο γιατρός δεν παρακολουθούσε καλά το ματς».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ