aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η απαρχή μιας πορείας που την καθιέρωσε ως «Βασίλισσα»

Ομόνοια: Η απαρχή μιας πορείας που την καθιέρωσε ως «Βασίλισσα»

Ιστορική αναδρομή στην κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος της Ομόνοια κάνει με ανακοίνωσή της η διοίκηση του «τριφυλλιού» και παραθέτει φωτογραφικό υλικό.

«Η ανεπανάληπτη ενδεκάδα της Ομόνοιας την αγωνιστική περίοδο 1960-61, που δημιούργησε τον ιστορικό θρίαμβο και άθλο με την κατάκτηση του πρώτου πρωταθλήματος και μάλιστα αήττητη. Ήταν μια ομάδα μεγάλης κλάσης, που κατόρθωσε να παρουσιάσει θέαμα που όμοιό του δεν είχε παρουσιαστεί ξανά στην Κύπρο.

Στη φωτογραφία διακρίνονται από πάνω αριστερά: Βατυλιώτης, Π. Τρικούππης, Ν. Ελευθεριάδης, Κώστας, Τάκης Αντωνίου. Καθήμενοι: Κακουλλής, Κ. Χριστοφόρου, Τσελεπής, Πάκκος και Έσσο.

Η Ομόνοια πέτυχε με πανηγυρικό τρόπο αυτό που δεν κατάφερε την προηγούμενη χρονιά. Με προπονητή τον Βούλγαρο, Νάκο Τσιακμάκοφ, έφτασε στον τίτλο τρεις αγωνιστικές πριν την ολοκλήρωση της σεζόν, πραγματοποιώντας μεγαλειώδεις εμφανίσεις. Θεωρήθηκε η ομάδα – θαύμα για την εποχή και κατάφερε να πετύχει 91 γκολ σε 24 αγώνες, επίδοση που αποτελεί ρεκόρ! Τα γήπεδα, όπου και εάν αγωνιζόταν, ήταν κατάμεστα από χιλιάδες παθιασμένους φιλάθλους της.

Ήταν μια χρονιά σταθμός στην ιστορία της Ομόνοιας καθώς ήταν η απαρχή μιας πορείας που θα την καθιέρωνε ως τη Βασίλισσα του Κυπριακού Ποδοσφαίρου. Σε κάθε γωνιά της Κύπρου ο κόσμος της ΟΜΟΝΟΙΑΣ πανηγύρισε με την ψυχή του το πρώτο πρωτάθλημα και περίμενε με αγωνία τις προκλήσεις που θα ακολουθούσαν».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ