aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η αντεπίθεση που πάλι… άργησε μια μέρα

Ομόνοια: Η αντεπίθεση που πάλι… άργησε μια μέρα

Το πρώτιστο για να καλυφτεί βαθμολογική διαφορά είναι να παίρνει συνεχόμενες νίκες η ομάδα που κυνηγά. Επομένως, το 1-1 της Ομόνοιας στο «Στέλιος Κυριακίδης» δεν μπορεί να την αφήνει ικανοποιημένη, δεδομένου ότι προερχόταν από την ήττα στο ντέρμπι με τον ΑΠΟΕΛ (2-4), έχει μόλις μία νίκη στα πέντε τελευταία ματς και έχασε την ευκαιρία να μειώσει στους έξι βαθμούς από την κορυφή. Μάλιστα, η διαφορά από τον πρωτοπόρο Απόλλωνα είναι στους οκτώ και με παιχνίδι παραπάνω.

Επίσης, σε αυτά τα πέντε παιχνίδια πρωταθλήματος, μόνο στο τρίποντο εις βάρος της ΑΕΛ προηγήθηκε. Στα άλλα τέσσερα βρέθηκε πίσω στο σκορ και έτρεχε να σώσει τα χειρότερα (ΑΕΚ 1-1, Δόξα 2-1, ΑΠΟΕΛ 2-4, Πάφος 1-1). Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη δεν μπορεί να είναι σύμπτωση και είναι κάτι που χρήζει βελτίωσης.

Ειδικά από τη στιγμή που η ομάδα της Λευκωσίας παίζει σε κάθε παιχνίδι με το πιστόλι στον κρόταφο, όταν μένει πίσω στο σκορ αυξάνεται το άγχος και χάνεται το καθαρό μυαλό. Ενδεικτικό είναι το ότι οι πράσινοι χάνουν ευκαιρίες σε κάθε ματς, όπως συνέβη με τη Δόξα και σήμερα, εκ των οποίων κάποιες είναι κραυγαλέες.

Σίγουρα, υπήρξε αντίδραση, σίγουρα αξιοποιήθηκε το αριθμητικό πλεονέκτημα (αποβολή Κβίντα 37’), σίγουρα πίεσε ειδικά μετά το 65’, σίγουρα δεν τα παράτησε και σίγουρα, δικαιώθηκε ισοφαρίζοντας με την κεφαλιά του Γκόμεθ στην τελευταία φάση του παιχνιδιού (90’+4). Παιχνίδι με παιχνίδι, όμως, «φωνάζει» πως η Ομόνοια δυσκολεύεται πολύ να αρχίσει την περιβόητη αντεπίθεσή της χτίζοντας νικηφόρο σερί ώστε να αξιοποιεί ενδεχόμενα στραβοπατήματα των προπορευόμενων ανταγωνιστών της.

Επομένως, για την ώρα δεν δικαιολογείται αισιοδοξία για ανατροπή δεδομένων. Ωστόσο, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία και εάν βελτιωθεί μέσω της δουλειάς και της χειμερινής ενίσχυσης, ίσως καταφέρει να αλλάξει υπέρ της το σκηνικό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ