aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η αναγνώριση από τους αντιπάλους

Ομόνοια: Η αναγνώριση από τους αντιπάλους

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Ομόνοια επέστρεψε! Το «φώναξε» με την πορεία της, το ποδόσφαιρο που έπαιξε, την ποιότητα των ποδοσφαιριστών που αποτελούν το ρόστερ της, την παρουσία της στην κορυφή μετά από 23 αγώνες πρωταθλήματος. Έγινε πολλές φορές λόγος για τη φετινή εικόνα της Ομόνοιας, τη δουλειά που έγινε το καλοκαίρι από την Ομάδα Προγραμματισμού, το έργο που επιτελεί ο Χένινγκ Μπεργκ. Όλα στην ομάδα δουλεύουν σαν ελβετικό ρολόι, πλήρως επαγγελματικά και η Ομόνοια μέσα σε λίγους μήνες έγινε από απρόσιτος σε προσιτός και ελκυστικός προορισμός για ποδοσφαιριστές εγνωσμένης αξίας. Πέτυχε πολλά μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Ωστόσο, ένα από τα πλέον σπουδαία επιτεύγματα του «τριφυλλιού», είναι η αναγνώριση από τους αντιπάλους. Να μιλάνε οι άλλοι για σένα, είναι ό,τι καλύτερο και η Ομόνοια το έχει πετύχει. Συχνά – πυκνά γίνονται τοποθετήσεις από αντιπάλους, που κολακεύουν τους πράσινους και οι οποίοι έχουν κάθε λόγο να αισθάνονται υπερήφανοι για το τι έχουν πετύχει μέχρι σήμερα.

Πιο πρόσφατη τοποθέτηση έγινε από τον Ζντραφκόσκι της ΑΕΛ. Ο νεαρός μέσος απαντώντας σε ερωτήσεις οπαδών της ομάδας του στο Instagram, ρωτήθηκε και για το ποιος ήταν ο πιο δύσκολος αντίπαλος που αντιμετώπισε η ομάδα του τη φετινή σεζόν. «Η Ομόνοια» είπε ο Σκοπιανός. Ακόμη, για την Ομόνοια είχε μιλήσει με κολακευτικά λόγια και ο προπονητής του πριν το πρόσφατο ντέρμπι στο Τσίρειο. «Παίζουμε με την Ομόνοια που είναι στην πρώτη θέση. Κάνει φανταστικό πρωτάθλημα και παίζει καλό ποδόσφαιρο. Είναι φαβορί για το πρωτάθλημα», είπε χαρακτηριστικά ο Βόσνιος τεχνικός. Επίσης, πολύ πιο πριν, μετά το πρώτο ματς με την Ανόρθωση στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» (0-0), ο Κετσπάγια που είχε φιλοξενηθεί στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision, τόνισε αναφερόμενος στην Ομόνοια: «Είναι για μεγάλα πράγματα, δεν ήταν εύκολο το παιχνίδι για εμάς. Σε τέτοιο παιχνίδι το σημαντικό είναι να μη χάσεις. Δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος για κανέναν. Υπάρχει οργάνωση στην Ομόνοια, υπάρχει ηρεμία. Ήρθε και ο κόσμος κοντά».

Οι πιο πάνω, είναι μερικές (γιατί υπήρξαν κι άλλες) αναφορές από αντιπάλους της Ομόνοιας, που σαφώς και την κολακεύουν. Αυτό που θα έχει σημασία πλέον και θα είναι η επιτυχία για το «τριφύλλι», είναι να δώσει συνέχεια και να σταθεροποιηθεί τα επόμενα χρόνια σε ψηλές πτήσεις. Όσον αφορά στην τρέχουσα σεζόν, οι πράσινοι θα αναμένουν θετικές εξελίξεις της κατάστασης με τον κορωνοϊό, ώστε το πρωτάθλημα να κριθεί στο γήπεδο και να διεκδικήσουν τον τίτλο. Σαφώς και δεν είναι κάτι που εξαρτάται από τους ίδιους. Στη σημερινή τηλεδιάσκεψη που θα συμμετέχουν η ηγεσία της ΚΟΠ, εκπρόσωποι σωματείων, ο ΠΑΣΠ και ο Σύνδεσμος Προπονητών, την Ομόνοια θα εκπροσωπήσει ο πρόεδρός Σταύρος Παπασταύρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ