aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η αλλαγή του Μίκου, η διπλή «ερμηνεία» και το μέλλον

Ομόνοια: Η αλλαγή του Μίκου, η διπλή «ερμηνεία» και το μέλλον

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

«Αναγκάστηκα να πάρω μία σκληρή απόφαση για τον Μίκου όμως έπρεπε να το κάνω για το καλό της ομάδας», είπε μεταξύ άλλων ο Χένινγκ Μπεργκ μετά τη νίκη της Ομόνοιας επί της ΑΕΚ (3-2). Ο Νορβηγός τεχνικός πέρασε στον αγώνα τον Βενεζουελάνο επιθετικό στο 71’ καθώς έβλεπε πως η ομάδα του είχε την υπεροχή, έχανε την μια ευκαιρία μετά την άλλη, και με τον είσοδο του 34χρονου θέλησε να σκοτώσει τις ελπίδες των κιτρινοπράσινων καθώς το σκορ ήταν στο 3-1.

Αυτή η σκέψη του Μπεργκ δεν τον δικαίωσε αφού στο 85’ αντικατέστησε τον Μίκου με τον Χούμποτσαν, απόφαση την οποία χαρακτήρισε δύσκολη. Να σημειώσουμε ωστόσο, πως στο 81’ ο Κάσες έβαλε… φωτιά στο ντέρμπι αφού μείωσε σε 3-2 και έτσι ο Νορβηγός… θορυβήθηκε γι’ αυτό και προχώρησε σε εκ νέου αλλαγή. Από την μια ο τεχνικός της Ομόνοιας «διόρθωσε» την κίνηση του ώστε να βελτιώσει την εικόνα, να κρατήσει μπάλα, να κλείσει τους χώρους με τον Σλοβάκο και να διατηρήσει το τρίποντο.

Από την άλλη, η ψυχολογία του Μίκου όπως είναι λογικό καταρρακώθηκε. Ο Μπεργκ ως ο απόλυτα αρμόδιος για την ομαλή λειτουργία στα αποδυτήρια καλείται να επιληφθεί του θέματος, ώστε να κρατήσει σε εγρήγορση τον έμπειρο φορ. Σαφώς και δεν φέρει ευθύνη ο Βενεζουελάνος για το γκολ που δέχθηκε η Ομόνοια και η ΑΕΚ μείωσε σε 3-2 και η αλλαγή δεν αποτελεί προσωπικό πρόβλημα του Μπεργκ με τον παίκτη.

Διαβάστε επίσης: Ο ταπεινός Κακουλλής εξιτάρει τους Ομονοιάτες

Όμως, ο Νορβηγός έπρεπε να διαφυλάξει τη νίκη με κάθε… κόστος και έκρινε πως τη δεδομένη στιγμή έπρεπε να πάρει τη συγκεκριμένη απόφαση. Ο Μπεργκ είναι σίγουρο πως θα χρειαστεί όλους τους παίκτες σε βάθος χρόνου και ο υγιής ανταγωνισμός είναι ένα από τα συστατικά της επιτυχίας. Η πληροφόρηση είναι πως ήδη Μπεργκ και Μίκου συνομίλησαν στην προπόνηση της Δευτέρας και δεν υπάρχει καμία πρόθεση για αποχώρηση του ποδοσφαιριστή.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Το σενάριο για τον αντί-Λούφντερ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ