aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η αδυναμία που τείνει να γίνει συνήθεια

Ομόνοια: Η αδυναμία που τείνει να γίνει συνήθεια

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η πρώτη ήττα της Ομόνοιας στο πρωτάθλημα είναι γεγονός. Αφού η άγονη ισοπαλία με το Παραλίμνι δεν την αφύπνισε, ήλθε το πιο δυνατό χαστούκι από τον Ολυμπιακό. Οι πράσινοι, φάνηκε να δυσκολεύονται να διαχειριστούν τη μετάβαση από την Ευρώπη στο πρωτάθλημα και γι’ αυτό καταλογίζεται ευθύνη στον Μπεργκ για τις πολλές αλλαγές. Τα πολλά νέα πρόσωπα στη σύνθεση της Ομόνοιας, επηρεάζουν τη συνοχή της ομάδας και δεν της επιτρέπουν να αποδώσει τα αναμενόμενα.

Ιδιαίτερα απέναντι σε μικρομεσαίους αντιπάλους, το «τριφύλλι» όχι απλώς παρουσίασε αδυναμία να «καθαρίσει» τα παιχνίδια αλλά είχε και τη μεγαλύτερη απώλεια βαθμών. Δέχθηκε την ήττα από τον Ολυμπιακό (0-1) και έμεινε στην ισοπαλία με τις Πάφος FC (2-2) και Παραλίμνι (0-0). Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη, παύει να είναι σύμπτωση. Συνολικά επτά χαμένοι βαθμοί, σε τρία ματς στα οποία έγινε… βαθύ ροτέισιον. Κίνηση από πλευράς του Μπεργκ, που συγκρούεται με τις τοποθετήσεις του ότι προτεραιότητα αποτελεί το πρωτάθλημα. Με τις επιλογές του, δεν δικαιώνει αυτή τη θέση. Επίσης, η Ομόνοια αγχώθηκε μέχρι να νικήσει την Καρμιώτισσα (1-0) και τον Εθνικό Άχνας (2-1).

Για δεύτερο σερί παιχνίδι οι πράσινοι έμειναν «άσφαιροι» και το πλήρωσαν πολύ πιο ακριβά. Στοιχείο που φανερώνει αδυναμία στο σκοράρισμα και την έλλειψη του επιθετικού που θα έχει το εύκολο γκολ και θα κάνει τη διαφορά. Παρόλο που στο δεύτερο ημίχρονο έφτιαξε ευκαιρίες, δεν είχε το καθαρό μυαλό να μετουσιώσει σε γκολ έστω και μία. Ο Ντούρις, που ήταν στον πάγκο προχθές και πέρασε ως αλλαγή, μέχρι στιγμής δεν ανταποκρίθηκε και δεν δικαίωσε την Ομάδα Προγραμματισμού για την επιλογή της. Και σύμφωνα με την εικόνα που έχει παρουσιάσει έως τώρα η Ομόνοια, η θέση που «καίει» περισσότερο για να καλυφθεί τη μετεγγραφική περίοδο του Ιανουαρίου είναι αυτή του γκολτζή σέντερ φορ.

Αρκετοί ποδοσφαιριστές της Ομόνοιας, με ανάρτησή τους στα ΜΚΔ, καλούν τον κόσμο της ομάδας να μην απογοητεύεται. Αναγνωρίζουν το «λάθος» τους και υπόσχονται θετικά αποτελέσματα στο μέλλον.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ