aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Η αδυναμία που «φωνάζει»

Ομόνοια: Η αδυναμία που «φωνάζει»

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Είναι πρωτόγνωρο για την Ομόνοια, τα μόλις δύο γκολ ενεργητικό σε τέσσερις αγώνες. Δεν είναι κάτι που χαρακτηρίζει την ομάδα της Λευκωσίας. Αντιθέτως, στο DNA της Ομόνοιας είναι το επιθετικό ποδόσφαιρο, οι ευκαιρίες, τα γκολ. Και δεν μπορεί να αποτελεί δικαιολογία το γεγονός ότι, ο Ολίβα με το παιχνίδι της ομάδας αλλά και ο Γκόμεθ με τις επιλογές ποδοσφαιριστών, θέλησαν να «χτίσουν» από την άμυνα. Ναι, ήταν κάτι αναγκαίο βάσει της εικόνας που παρουσίασε η ομάδα τα προηγούμενα χρόνια, όμως αυτό δεν μπορεί σε καμιά περίπτωση να μειώνει την προσπάθειά της για γκολ.

Οι πράσινοι στα πρώτα τέσσερα επίσημα ματς, παρουσίασαν φοβερή αδυναμία στο σκοράρισμα. Είναι κάτι που το «φωνάζει» με τα δύο γκολ ενεργητικό. Είναι το βασικό στοιχείο, ανάμεσα σε άλλα, που καλούνται να βελτιώσουν άμεσα εάν θέλουν να επανέλθουν στις επιτυχίες. Από την Κυριακή απέναντι στη Νέα Σαλαμίνα. Το κλειδί για να επιστρέψει η ομάδα στις νίκες αλλά και για να έχει μια επιτυχημένη σεζόν, είναι η αποτελεσματικότητα. Η Ομόνοια θα πρέπει να αναζητήσει τα γκολ της… ευτυχίας, αυτά που θα επιτρέψουν στον κόσμο της να ξεσηκωθεί στην εξέδρα, να πανηγυρίσει με τους παίκτες και να δώσουν ηρεμία στην ομάδα και στον Σύλλογο.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Αποκάλυψε το πλάνο ενόψει Σαλαμίνας Ολίβα

Στο πρόσωπο του Ματ Νταρμπισαϊρ, του πρώτου σκόρερ του πρωταθλήματος τις προηγούμενες δύο σεζόν, εναποθέτουν στην Ομόνοια τη μεγάλη ελπίδα στο σκοράρισμα. Είναι ο βασικός επιθετικός του «τριφυλλιού», ένας δεινός σκόρερ, που με τη στήριξη των συμπαικτών του μπορεί να δώσει τη λύση. Δεν μπήκε δυναμικά στη σεζόν, όπως έκανε τα προηγούμενα δύο χρόνια που είναι στην ομάδα, όμως η τέχνη του γκολ δεν ξεχνιέται. Εφόσον οι συμπαίκτες του τον τροφοδοτήσουν σωστά, με την επάνοδο του Χριστοφή να είναι μια θετική εξέλιξη, αυτός είναι σε θέση να κάνει τη ζημιά απέναντι σε οποιαδήποτε άμυνα.

Διαβάστε επίσης: Eπηρεάζει και το ποδόσφαιρο το «λουκέτο» της Cobalt

Ο Ολίβα, πλέον, μετά από τέσσερα ματς πρωταθλήματος, έχει αντιληφθεί τι πήγε λάθος. Αυτό τουλάχιστον προσδοκούν όλοι στον Σύλλογο και αναμένουν πως η αλλαγή θα είναι άμεση, από το προσεχές ματς. Πώς θα επιτευχθεί αυτό, σίγουρα είναι δουλειά του προπονητή. Ο τρόπος ανάπτυξης της ομάδας και οι επιλογές, είναι κινήσεις που θα φέρουν την αλλαγή, με την προσδοκία και τα γκολ και τις νίκες.

Το ματς με τη Νέα Σαλαμίνα, όσο νωρίς κι αν είναι, κρίνεται ιδιαίτερα σημαντικό. Για κάποιους και κομβικής σημασίας. Προπονητής και ποδοσφαιριστές έχουν τον λόγο, να απαντήσουν με μια επιτυχία. Και για να γίνει αυτό, θεωρείται επιβεβλημένη η επίτευξη τερμάτων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ