aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: H επαναλαμβανόμενη «αμαρτία» και οι μηδέν αλλαγές!

Ομόνοια: H επαναλαμβανόμενη «αμαρτία» και οι μηδέν αλλαγές!

ΤΟΥ ΣΙΜΟΥ ΠΑΦΙΤΗ

Κάτι επαναλαμβανόμενο παύει να είναι σύμπτωση. Τρεις ήττες δέχθηκε η Ομόνοια στη φετινή σεζόν, (όλες με σκορ 2-1) και στο αμέσως επόμενο ματς «κόλλησε» στην ισοπαλία. Όταν οι πράσινοι αποτυγχάνουν στην τρέχουσα ποδοσφαιρική περίοδο δεν καταφέρνουν να σηκώσουν άμεσα κεφάλι. Το ίδιο σκηνικό επαναλήφθηκε την Κυριακή στο Τσίρειο. Η Ομόνοια «ταξίδεψε» στη Λεμεσό έχοντας στις… πλάτες της την ήττα από τον Εθνικό και άφησε δύο βαθμούς στο Τσίρειο στο ισόπαλο 1-1 με την ΑΕΛ.

Η ομάδα του Χένινγκ Μπεργκ ήταν μέτρια έως κακή σε μεγάλο διάστημα της αναμέτρησης. Στο πρώτο ημίχρονο οι γαλαζοκίτρινοι ήταν πιο απαιτητικοί, προηγήθηκαν με τον Μάιντεβατς σε μία φάση που η μπάλα πέρασε από αρκετά πόδια αμυντικών της Ομόνοιας μετά την παράλληλη πάσα του Αντωνίου και ήλεγξαν τον ρυθμό του αγώνα.

Οι πράσινοι παρά το γεγονός πως δεν έφτασαν σε υψηλά επίπεδα απόδοσης κατάφεραν να ισοφαρίσουν λίγο πριν την εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου με τον Μποτεάκ, όμως παρά το γεγονός αυτό δεν πήραν ώθηση για το δεύτερο ημίχρονο. Η πρώτη καλή φάση για το τριφύλλι στην επανάληψη καταγράφηκε στο 69’ όταν ο Ντάρμπισαϊαρ προσπάθησε να σκοράρει περνώντας την μπάλα πάνω από το σώμα του Βοζίνια, όμως ήταν απελπιστικά άστοχος.

Διαβάστε επίσης: Μπεργκ: «Ήμασταν στη λάθος πλευρά σε ό,τι αφορά τις διαιτητικές αποφάσεις»

Στο τελευταίο εικοσάλεπτο η Ομόνοια βελτιώθηκε κατά πολύ, άσκησε πίεση στην άμυνα της ΑΕΛ, όμως δεν βρήκε τον τρόπο να ισοφαρίσει. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα καταγράφεται το γεγονός πως ο Χένινγκ Μπεργκ έμεινε… αδρανής από τον πάγκο, καθώς δεν πραγματοποίησε καμία (!) αλλαγή. Κανείς δεν εγγυάται ότι αν γινόντουσαν αλλαγές από τον Νορβηγό η Ομόνοια θα έφευγε με διπλό από το Τσίρειο. Όμως, εκ του αποτελέσματος ο τεχνικός των πρασίνων δεν ενέργησε με τρόπο που θα λειτουργούσε ευεργετικά για την ομάδα του. Για την… ιστορία καταγράφουμε απλά πως ΑΠΟΕΛ και Ανόρθωση κέρδισαν Απόλλωνα και Νέα Σαλαμίνα την ίδια αγωνιστική χάρη στις «χρυσές» αλλαγές των Τάαμαρι-Χαλένιους (ΑΠΟΕΛ) και Ντούρις-Χριστοφή (Ανόρθωση).

Υ.Γ. Η Ομόνοια δικαίως διαμαρτύρεται για τη φάση του Ακιντόλα στο 14’. Ο Νιγηριανός επιθετικός ανατρέπεται από Μεντόγεβιτς, ενώ στο 86’ δεν φαίνεται να γίνεται παράβαση του Ντάρμπισαϊαρ όταν στη συνέχεια της φάσης ο Ακιντόλα σκόραρε.

Διαβάστε επίσης: Βαθμολογία: Ξέφυγε η Ανόρθωση, πλησίασε την Ομόνοια ο ΑΠΟΕΛ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ