aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Γιατί στο γήπεδο θα ’ναι πιο γλυκό

Ομόνοια: Γιατί στο γήπεδο θα ’ναι πιο γλυκό

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Μετά από δέκα χρόνια μακριά από τίτλο πρωταθλήματος, η Ομόνοια βρίσκεται πιο κοντά από ποτέ σε μια τέτοια επιτυχία. Πέρασε πολλά τα προηγούμενα χρόνια και φέτος κατάφερε να δημιουργήσει ένα ικανότατο σύνολο, που με τη συμπλήρωση 23 αγωνιστικών βρίσκεται στην κορυφή. Μάλιστα, αποδίδοντας καλό ποδόσφαιρο, με εξαιρετικά στατιστικά και επιδόσεις, υπερτερώντας σχεδόν σε όλα απέναντι στις υπόλοιπες ομάδες της εξάδας.

Η κατάσταση με τον κορωνοϊό και η αναστολή του πρωταθλήματος, που θέτει το μέλλον του σε αβεβαιότητα, είναι κάτι που στεναχωρεί τους πράσινους. Γι’ αυτό και σε κάθε ευκαιρία τονίζουν πως, θέλουν να διεκδικήσουν τις πιθανότητές τους για τον τίτλο –και είναι αρκετές– στο γήπεδο αφού έτσι θα είναι πιο γλυκός. «Νομίζω ότι η Ομόνοια είναι η ισχυρότερη ομάδα, άλλωστε το δείχνει η βαθμολογία, αλλά υπάρχουν άλλες εννέα αγωνιστικές και όλα μπορούν να συμβούν. Η μοίρα μας είναι στα χέρια μας. Αν κερδίσουμε τους υπόλοιπους αγώνες, θα είμαστε πρωταθλητές», είπε χαρακτηριστικά χθες ο Άνταμ Λανγκ μιλώντας σε ουγγρική ιστοσελίδα. Και πρόσθεσε: «Αλλά δεν θα χαιρόμασταν ένα πρωτάθλημα χωρίς να παίξουμε τα τελευταία εννέα παιχνίδια. Η επιτυχία σε μια καθαρή, δίκαιη μάχη θα ήταν πολύ πιο γλυκιά. Νομίζω ότι οι περισσότερες ομάδες σκέφτονται το ίδιο».

Τα πιο πάνω τα είπε μετά από ερώτηση εάν η Κύπρος μπορεί να ακολουθήσει το παράδειγμα του Βελγίου και να επικυρωθεί η βαθμολογία, κάτι που αν συμβεί θα στέψει την Ομόνοια ως πρωταθλήτρια.  Τοποθέτηση από τον Μαγυάρο στόπερ, που αποτυπώνει το πώς σκέφτονται γενικά οι ποδοσφαιριστές και όχι μόνο στην Ομόνοια. Άλλωστε, είναι κάτι που τόνισε και ο Σταύρος Παπασταύρου στην πρόσφατη τηλεδιάσκεψη, ότι επιθυμία της Ομόνοιας είναι η επανέναρξη του πρωταθλήματος, κάτι που θα της επιτρέψει να διεκδικήσει τον τίτλο στο γήπεδο. Προσθέτοντας ότι, εάν δεν είναι εφικτό να στηθεί η μπάλα και πάλι στη σέντρα, να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει, εξέλιξη που θα οδηγήσει την Ομόνοια ως πρώτη στο Τσάμπιονς Λιγκ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ