aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Για τον Μπεργκ μάλλον δεν είναι «μπέμπηδες»

Ομόνοια: Για τον Μπεργκ μάλλον δεν είναι «μπέμπηδες»

«Πλάκα κάνει;» θα σκέφτηκαν οι περισσότεροι όταν αναρτήθηκε η ενδεκάδα της Ομόνοιας ενόψει του κυριακάτικου ντέρμπι με την ΑΕΚ. Έντεκα διαφορετικοί ποδοσφαιριστές, έξι βασικοί εκτός αποστολής και ένα τρίποντο που εκτόξευσε τον ενθουσιασμό των πρασίνων στα ύψη.

Ο Χένινγκ Μπεργκ από πέρσι, έδειξε πως είναι ένας προπονητής που δεν μασάει, δεν επηρεάζεται και ακολουθεί το πλάνο του. Νίκες, παρουσία στην Ευρώπη, ανάδειξη ταλέντων και ηρεμία στο «Ηλίας Πούλλος». Τι του ξέφυγε; Για την ώρα, τίποτα. Ο Νορβηγός την περσινή σεζόν που διακόπηκε άδοξα, δέχθηκε κριτική για το γεγονός πως δεν προχωρεί σε αλλαγές, όμως το πρόγραμμα το περσινό σε σχέση με το φετινό είναι διαφορετικό. Βλέπετε, την σεζόν 2019-20 δεν συμμετέχει σε ευρωπαϊκή διοργάνωση, ενώ φέτος το πρόγραμμα με το… καλημέρα είναι βαρυφορτωμένο.

Γι’ αυτό και όσες αλλαγές δεν έκανε πέρσι, τις κάνει φέτος (!). Ο Μπεργκ όχι μόνο διαχειρίζεται εξαιρετικά το ρόστερ του, παραμένει αήττητος (δύο νίκες και δύο ισοπαλίες) και άφησε τέζα την Λέγκια αλλά και τον Ερυθρό Αστέρα, που άφησε εκτός από το Τσάμπιονς Λιγκ.

Στο ντέρμπι με την ΑΕΚ ήταν που το… τερμάτισε. Τουλάχιστον για εμάς, γιατί ο Μπεργκ στο μυαλό του τα έχει αλλιώς. Για εμάς «μπέμπηδες» και «μωρά», αλλά και τον προπονητή της Ομόνοιας, ποδοσφαιριστές που ναι μπορούν να ριχθούν σε ντέρμπι. Έδωσε φανέλα βασικού στους Βενιζέλου (16), Χαραλάμπους (18), Τζιωνή (19), Λοΐζου (17) και Παναγιώτου, με τον τελευταίο να είναι ο… μεγαλύτερος (20 ετών)!

Όχι μόνο οι μικροί ανταποκρίθηκαν, αλλά είχαν σημαντική συμβολή ώστε το «τριφύλλι» να κατακτήσει το τρίποντο. Γι’ αυτό και ο Μπεργκ «μονολογούσε» στη συνέντευξη Τύπου και μίλησε για τον καθένα ξεχωριστά. Τους γνωρίζει όσο κανείς, δουλεύει καθημερινά μαζί τους και πιστεύει σε αυτούς. Τι παραπάνω να κάνει για το αποδείξει; Η Ομόνοια μετά από χρόνια υπολογίζει στις ακαδημίες της, ποντάρει στα νεαρά ταλέντα που διαθέτει και την τρέχουσα σεζόν θα πορευτεί (και) με αυτούς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ