aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Α' ΚΑΤΗΓΟΡΙΑΟΜΟΝΟΙΑΟμόνοια: Για την εξάδα μπορεί, για την Ευρώπη όμως;

Ομόνοια: Για την εξάδα μπορεί, για την Ευρώπη όμως;

ΤΗΣ ΑΓΑΘΗΣ ΚΛΩΝΑΡΗ

Την έκτη της ήττα στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο γνώρισε η Ομόνοια, αυτή τη φορά από την ΑΕΛ. Οι πράσινοι αν και προηγήθηκαν δεν κατάφεραν να παραμείνουν σε θέση οδηγού, και οι γαλαζοκίτρινοι πήραν το τρίποντο με ανατροπή.

Για την ομάδα της πρωτεύουσας, τα δεδομένα δυσκόλεψαν όταν στο 39’ έμειναν με 10 ποδοσφαιριστές λόγω αποβολής του Φάνου Κατελάρη. Στο δεύτερο μέρος, η Ομόνοια αδυνατούσε να κρατήσει μπάλα, περιορίστηκε στα αμυντικά της καθήκοντα, ωστόσο δεν κατάφερε να φύγει από το Τσίρειο με βαθμολογικό όφελος.

Διαβάστε επίσης: Αναστασίου: «Μόνοι μας δώσαμε το δικαίωμα στην ΑΕΛ…»

Ο προπονητής των πρασίνων, Γιάννης Αναστασίου, μίλησε για άλλη μια φορά έξω από τα δόντια και παράλληλα «προστάτευσε» τους ποδοσφαιριστές του, καθώς δήλωσε πως δουλεύουν καθημερινά ώστε να αλλάξουν την υφιστάμενη εικόνα τόσο την αγωνιστική όσο και την βαθμολογική. Ο Ελλαδίτης ανέφερε πως η ήττα πονάει, ωστόσο δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα από την μια στιγμή στην άλλη, ατάκα την οποία χρησιμοποίησε και στις δηλώσεις του μετά το ντέρμπι με την Ανόρθωση (1-1).

Ο Αναστασίου επίσης κλήθηκε να απαντήσει σε ερώτηση για το αν η Ομόνοια βασίζει πλέον τις ελπίδες της στον θεσμό του κυπέλλου: «Υπάρχουν ακόμη 11 ματς, υπάρχουν τα περιθώρια και θα εξαρτηθεί από εμάς. Είναι πολλές οι 5 ήττες, απ’ την άλλη όμως μπορούμε να αλλάξουμε τις αποφάσεις μας στον αγώνα. Να δημιουργήσουμε προβλήματα στους αντιπάλους μας. Προσπαθούμε να παίξουμε ποδόσφαιρο. Το θέμα είναι η τελευταία μας πάσα και η οργάνωση στο αμυντικό κομμάτι. Δουλεύουμε, τα παιδιά προσπαθούνε κάθε μέρα. Ίσως να χρειάζεται μια μεγάλη νίκη απέναντι σε μεγάλο αντίπαλο. Θεωρώ πως μπορεί να γίνει, έχουμε ακόμη 11 παιχνίδια», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Διαβάστε επίσης: Ομόνοια: Η απερισκεψία του Κατελάρη και η… σέντρα του Αναστασίου

Ο κόουτς του «τριφυλλιού» για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε την ομάδα της πρωτεύουσας, ανέφερε… δειλά δειλά πως υπάρχουν περιθώρια για είσοδο στην εξάδα, και πως εξαρτάται από τους ίδιους. Παράλληλα, ανέφερε πως το θεωρεί εφικτό. Ωστόσο, εύκολα δημιουργείται το ερώτημα, κατά πόσον η Ομόνοια μπορεί να εξασφαλίσει το εισιτήριο για την Ευρώπη μέσω του πρωταθλήματος. Βρίσκεται στην 7η θέση με 13 βαθμούς, ενώ με τους ίδιους βαθμούς η Ανόρθωση είναι στην 6η θέση (-1 ματς). Από’ κει και πέρα, η Νέα Σαλαμίνα και η ΑΕΚ (-3 παιχνίδια) είναι στο +5 και στην 5η και 4η θέση αντίστοιχα, και ο ΑΠΟΕΛ στο +7 (3η θέση).

Για να «κοντράρει» η Ομόνοια τους πιο πάνω αντίπαλους χρειάζεται σημαντική βελτίωση, αφού έχει ήδη χαθεί πολύτιμος χρόνος. Σίγουρα θα προσπαθήσει να δώσει τα… ρέστα της στον θεσμό του κυπέλλου, ωστόσο η χαμηλές θέσεις στην πρώτη εξάδα, δεν είναι αποδεκτές από κανέναν στο πράσινο οικοδόμημα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ